Trešdien Valmieras pagasta kultūras namā notika Burtnieku novada pašvaldības ārkārtas domes sēde. Tajā, astoņiem deputātiem balsojot "par", domes priekšsēdētājs Kārlis Greiškalns tika atbrīvots no ieņemamā amata, informēja Burtnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Kraukle.

Pēc domes priekšsēdētāja atbrīvošanas no amata viņa pienākumus pārņem vietnieks Kārlis Sedvalds līdz jaunā domes priekšsēdētāja ievēlēšanai.

Piektdien Burtnieku novada pašvaldībā reģistrēts iesniegums, kurā pausta neapmierinātība "ar domes priekšsēdētāja Kārļa Greiškalna domes vadības stilu un aktīvi uzsāktajām pirmsvēlēšanas aktivitātēm, kas traucē pēctecīgu un reglamentētu pašvaldības un domes darbu. Tāpēc tika izvirzīts priekšlikums izteikt neuzticību domes priekšsēdētājam Kārlim Greiškalnam un atbrīvot viņu no domes priekšsēdētāja amata.

Priekšlikumu ierosināja Burtnieku novada pašvaldības domes deputāti – Raimonds Indrāns, Edvīns Straume, Valērijs Pudenko, Vladimirs Skļarskis, Gatis Cukmacis un Gunārs Laizāns. Aizklāti balsojot, par domes priekšsēdētāja atstādināšanu nobalsoja astoņi deputāti no 14 sanākušajiem.

"Visā Latvijā un arī Burtnieku novadā var īpaši spēcīgi izjust pašvaldību vēlēšanu tuvošanos. Šeit jo īpaši tas redzams, jo joprojām tiek veidotas pozīcijas un opozīcijas, nevis strādāts vienoti. Diemžēl deputāti, kuri ierosināja atstādināšanu, tā arī konkrēti nepaskaidroja, kāpēc pieņēmuši šādu lēmumu. Turklāt vēlos atzīmēt, ka šīs pašas personas bija tās, kuras mani virzīja ievēlēšanai domes priekšsēdētāja amatā pirms diviem mēnešiem. Uzskatu, ka viens no galvenajiem šādas rīcības iemesliem ir, iespējams, koruptīvās darbības, kas veiktas ar nekustamajiem īpašumiem novadā, uz ko vērsu citu uzmanību un par ko informēšu atbilstošās drošības institūcijas," paskaidroja Kārlis Greiškalns, piebilstot, ka viena no vadlīnijām bija lielāku pilnvaru un atbildības piešķiršana pagastu pārvaldniekiem, kas savukārt radīja neapmierinātību nodaļu vadītāju, vienlaicīgi – arī deputātu vidū.

Greiškalns stājās Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētāja amatā 2012. gada 17. oktobrī, kad veselības problēmu dēļ atkāpās iepriekšējais vadītājs Jānis Leitis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!