Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien Burtnieku novada pašvaldības ārkārtas domes sēdē par domes priekšsēdētāju tika apstiprināts Kārlis Sedvalds, kurš kopš novada izveidošanas līdz šim pildīja domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Sedvalds tika izvirzīts par vienīgo kandidātu uz minēto amatu, un par viņu nobalsoja 12 no 13 sanākušajiem deputātiem. Slimības dēļ domes sēdē nepiedalījās deputāts Jānis Leitis, savukārt Līga Stebere nepiedalījās personisku iemeslu dēļ.

"Cerams, ka turpmākos četros mēnešos spēsim iztikt bez savstarpējām nesaskaņām, bet gan aizvadīsim tos produktīvā darbā. Jāatzīst, ka sākotnēji pēc novada izveides izteikti darbojās tā saucamais "spēka" balsojums, bet, spriežot pēc paveiktā aizvadītajos gados, savos balsojumos esam bijuši loģiski un saprotoši, un ka savstarpējās nesaprašanās vai nepatika nav liegusi pieņemt sekmīgus lēmumus. Esam paveikuši daudzus labus darbus. Pēc izglītības un aicinājuma esmu celtnieks, un šai profesijai raksturīga vēlme celt un veidot, nevis graut. Nav ko slēpt – daudzi no mums būs kandidāti jūnijā gaidāmajās pašvaldības vēlēšanās, tāpēc jāizdara viss iespējamais, lai sekmīgu pabeigtu šo sasaukumu," pēc apstiprināšanas domes priekšsēdētāja amatā sacīja Kārlis Sedvalds.

Pēc ievēlēšanas domes priekšsēdētāja amatā Kārlis Sedvalds uzsvēra, ka domes sēdes galvenais uzdevums bijis apstiprināt pašvaldības budžetu 2013.gadam, kas arī sekmīgi izdarīts. Pamatbudžeta kopējie ieņēmumi plānoti 3,63 miljoni lati, savukārt specbudžetā – 82 174 lati.

Sedvalds pildīja domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus no 2009. gada 3. jūlija, bet līdz teritoriālās reformas pildīja Rencēnu pagasta padomes priekšsēdētāja pienākumus. Kopš Burtnieku novada izveidošanas 2009. gadā pašvaldības domes priekšsēdētāja pienākumus pildīja Jānis Leitis, bet 2012. gada 17. oktobrī iesniedza atlūgumu, atkāpšanos no amata argumentējot ar veselības problēmām.

Viņa vietā stājās Kārlis Greiškalns, kuram 2013. gada 23. janvārī domes deputāti izteica neuzticību un atbrīvoja no domes priekšsēdētāja amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!