Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) dome ceturtdien izslēdza no partijas Saeimas deputātu Imantu Burvi, informēja Burvis. Viņš šādu partijas vadības rīcību uzskata par gļēvulību, jo viņam rakstiski neesot iesniegtas partijas pretenzijas.
Tāpat Burvis norādīja, ka domes sēde notikusi laikā, kad Burvis to nav varējis apmeklēt.

Burvis par savu izslēgšanu no partijas uzzinājis, vēl esot ceļā uz partijas domes sēdi, kas notika Jūrmalā.

Viņš arī ar rūgtumu atzina, ka "Burvja izvadīšanu no partijas vadīja cilvēks, kuru Burvis reiz ievilka partijā [partijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Ādamsons]".

Uz jautājumu par saviem nākotnes plāniem Burvis atbildēja: "Nosvinēšu Ziemassvētkus un Jauno gadu, apmeklēšu vēl vismaz divas Saeimas plenārsēdes un domāju, ka uz to laiku jau būs sākušas pūst jaunas vēsmas. Iespējams, [partijas priekšsēdētājs Juris] Bojārs būs izšķēlis no partijas pietiekami daudz partijas biedru, lai kopā varētu veidot domubiedru grupu."

Burvis arī skaidroja, ka partija viņu ir izslēgusi, taču Saeimas frakcija nav, tādēļ viņš turpinās darbu frakcijā, piebilstot "partijas disciplīna uz mani vairs neattiecas".

"Piedodu partijai un tās vadītājam šo gļēvo rīcību, jo Adventes laiks ir piedošanas laiks, " sacīja Burvis.

Jau ziņots, ka 14.novembrī Burvis paziņoja par savas darbības apturēšanu partijā, nesagaidot partijas valdes lēmumu par savu tālāko likteni. Valde nolēma jautājumu par Burvja izslēgšanu izskatīt 20.decembra partijas domes sēdē. LSDSP Saeimas frakcija balsojot nolēma Burvi neizslēgt.

Nesaskaņas starp deputātu Burvi un Bojāru, kas publiskas izpausmes guva jau pirms ilgāka laika, sasniedza virsotni pēc tam, kad sociāldemokrātu līderis deputātu apvainoja uzņēmuma "Vudisona Termināls" partijai ziedoto 15 tūkstošu ASV dolāru piesavināšanā. Burvis savukārt apgalvoja, ka nauda bijusi paredzēta kāda sabiedriska fonda atbalstam, nevis partijai.

Bojārs par šo gadījumu vērsās Ģenerālprokuratūrā, kas pēc materiālu izvērtēšanas ierosināja krimināllietu par neatļauta mantiska darījuma faktu. Prokuratūrā vērsās arī Burvis, kurš uzskata, ka Bojārs aizskāris viņa godu un cieņu, kā arī Rīgas mērs Gundars Bojārs un uzņēmums "Ventspils nafta", kuri tika minēti polemikā saistībā ar šo skandālu.

Nesaskaņas turpinājās arī nesenajā partijas kongresā, kad Bojāru atbalstošie partijas biedri ar skaļiem aplausiem neļāva Burvim teikt runu. Burvi izslēgt no partijas mēģināts vairākkārt, taču tas nebija izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!