Lai arī Ministru kabinets nolēmis mainīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecības finansēšanas grafiku, Nacionālā Būvkompāniju apvienība (NBA) ir apņēmusies LNB jaunās ēkas būvniecību pabeigt iepriekš plānotajā termiņā, informē NBA padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns.
NBA no savas puses līdz šim ir rūpīgi ievērojusi būvdarbu veikšanas grafiku un pilnā apmērā izpildījusi starp NBA un aģentūras "Jaunie "Trīs Brāļi"" (J3B) noslēgtā līguma nosacījumus. NBA gan atzīst, ka LNB jaunās ēkas būvniecības finansējuma pārcelšana uz 2010.gadu radīs pārmaiņas projektā, jo pašlaik visi plāni ir sastādīti, lai precīzi iekļautos pasūtītāja noteiktajos ēkas nodošanas termiņos.

Tajā pašā laikā NBA apzinās situāciju ar valsts budžetu un saprotoši izturas pret J3B un valdības ierosmi meklēt iespējas samazināt budžeta līdzekļus būvniecības procesa nodrošināšanai 2009.gadā.

"Esam gatavi turpināt sarunas ar pasūtītāju, mūsu partneriem un piegādātājiem, lai būvdarbi turpinātos un LNB jaunā ēka tiktu nodota ekspluatācijā iepriekš paredzētajā termiņā un tikpat augstā kvalitātē", uzsver Saukāns.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecībā šogad paveikti darbi par aptuveni sešiem miljoniem latu, savukārt 2009. gadā, palielinoties darba apjomiem, bija plānots ieguldīt vairāk nekā 27 miljonus latu.

Valdība otrdien vakarā nolēma, ka LNB jaunās ēkas celtniecībai piešķirtais finansējums tomēr tiks samazināts par 2,76 miljoniem latu jeb 10 % no 2009. gadā sākotnēji paredzētā apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!