Foto: LETA
Lai gan Marijas ielas un Čaka ielas seguma atjaunošanas projektēšanas iepirkumā komersanti apņēmās uzdevumu izpildīt gan par 58 860 eiro, gan 88 000 eiro, Rīgas domes Satiksmes departaments nolēmis līgumu slēgt ar uzņēmumu, kas solīja darbu veikt par 99 811 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Aprīļa sākumā Satiksmes departamenta Iepirkumu komisija izraudzījās iepirkuma uzvarētāju starp četriem komersantiem, kas iesniedza piedāvājumus.

Visdārgāko piedāvājumu sagatavoja SIA "REM PRO", kas solīja projektu izstrādāt par 110 338 eiro. Šo piedāvājumu departaments atraidīja, jo tas nebija saimnieciski izdevīgākais.

SIA "Projekts EAE" piedāvāja 58 860 eiro cenu par saviem pakalpojumiem, bet SIA "Projekts 3" – 88 000 eiro cenu. Taču Satiksmes departaments atraidīja arī šos piedāvājumus, norādot uz komersantu neatbilstību iepirkuma nolikumam.

Abiem uzņēmumiem par klupšanas akmeni kļuva nolikumā iekļautā prasība, kas paģērēja pēdējos trijos gados gūtu pieredzi pilsētu ielu projektēšanā vismaz 110 000 kvadrātmetru platībā. Šim apjomam jābūt izprojektētam ne vairāk kā trīs būvprojektos un vienā no objektiem jābūt vismaz diviem krustojumiem ar luksoforu.

Visbeidzot Satiksmes departamenta Iepirkumu komisija lēma līguma slēgšanas tiesības uzticēt SIA "Vertex projekti", kas solīja darbus veikt par 99 811 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Tas ir par 40 951 eiro dārgāk, nekā visizdevīgākais iepirkumā saņemtais piedāvājums.

"Vertex projekti" Rīgas domes iepirkumos uzvarējuši arī iepriekš. Piemēram, 2018. gadā uzņēmums kopā ar SIA "Inženierbūve" par 249 211 eiro veica Salu tilta otrās kārtas rekonstrukcijas projektēšanu un autoruzraudzību. Par 135 111 eiro "Vertex projektiem" uzticēja satiksmes projektēšanu Daugavas stadiona apkaimē. Uzņēmums 2018. gadā veica arī Krasta ielas pārbūves projektēšanu par 77 811 eiro, kā arī Hipokrāta un Malienas ielas pārbūves būvprojekta izstrādi par 40 499 eiro.

"Vertex projekti" arīdzan uzvarēja Rīgas domes iepirkumā "Satiksmes uzraudzības punktu ierīkošanas Rīgas vēsturiskā centra perimetrā projektēšana un autoruzraudzība". Šis iepirkums sabiedrībā raisīja bažas par slēptu mēģinājumu ieviest iebraukšanas maksu galvaspilsētas centrā. Rīgas dome šādu versiju noraidīja.

"Vertex projekti" pieder 1981. gadā dzimušajam Oskaram Koemecam un 1982. gadā dzimušajam Jānim Vasaraudzim. Uzņēmums 2017. gadā apgrozīja 850 078 eiro, nopelnot 176 419 eiro, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Vēstīts, ka Rīgas dome plāno Marijas un Čaka ielu atjaunot posmā no Merķeļa ielas līdz Pērnavas ielai.

Projektēšanas uzdevumā atrunāts, ka komersantam projektā jāparedz iespēja ekspluatēt Marijas un Čaka ielu būvdarbu laikā. Jārisina ūdens novadīšana no ietvēm, kā arī projektā jāparedz lietus ūdens kanalizācijas sistēmas remonts un atjaunošana.

Ietves segumam plānots izmantot bruģi, tā materiālu un dizainu pielāgojot jau citviet Rīgā izmantotajam. Projektētājam būs jāsniedz priekšlikumi Čaka ielas labiekārtojumam, izvērtējot iespējas stādīt jaunus kokus, uzstādīt velonovietnes, soliņus un atkritumu tvertnes. Sadalošajā joslā no Ērgļu līdz Pērnavas ielai varētu parādīties koki un krūmi.

Komersantam būs jāpārskata autostāvvietu izvietojums. Izpētē jānoskaidro esošās ceļa segas konstrukcijas nestspēja, kā arī jāgādā, ka atjaunotais segums kalpos ne mazāk kā trīs gadus ilgi.

Projekta dokumentācijas izstrādes termiņš, ieskaitot Rīgas pilsētas būvvaldes atzīmes veikšanu projektēšanas dokumentācijā par būvniecības ieceres akceptu, nedrīkst būt ilgāks par 140 dienām kopš brīža, kad pasūtītājs paziņos par finansējuma piešķiršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!