Foto: Latvijas autoceļu uzturētājs
Trešdienas rītā ceļi ar grants segumu daudzviet apledo, tāpēc braukšanas apstākļi uz tiem ir apgrūtināti, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Visā valsts teritorijas gaisa temperatūra ir virs nulles un īpaši slideni daudzviet kļuvuši ceļi, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu – tie ir grants seguma ceļi, pārsvarā vietējās nozīmes. Īpaši sarežģīti izbraucami uz ceļiem ir uzkalni un strauji pagriezieni, tas ir jāņem vērā arī plānojot kravu piegādi. Savukārt braukšanas apstākļi un valsts galvenās un reģionālās nozīmes autoceļiem trešdien ir apmierinoši.

Grants autoceļi ziemā netiek kaisīti ar sāli, tie tiek uzturēti ar sniega kārtu. Piebrauktā sniega kārta patlaban ir noklāta ar ūdeni, kas veidojas sniegam kūstot, kā arī nokrišņu dēļ.

Uzņēmums aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, braucot pa vietējās nozīmes autoceļiem izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu, drošu braukšanas ātrumu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšējam automobilim, kā arī neveikt straujus manevrus, lai izvairītos no iespējamajiem negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!