Valsts izglītības satura centrā (VISC) līdz pagājušās nedēļas beigām ir saņemtas apelācijas no 70 personām par vērtējumu dažādos centralizētajos eksāmenos, informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Ņemot vērā to, ka jauniešiem iegūtais vērtējums ir nozīmīgs kritērijs, lai iestātos kādā no augstskolām, tad VISC ir apņēmies pirmajā nedēļā saņemtās apelācijas izskatīt līdz 26.jūlijam.

"VISC jau ir informējis, ka, ja skolēnu neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas skolēnam vai viņa likumiskajam pārstāvim ir tiesības rakstīt iesniegumu, kas adresēts VISC, ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu. VISC tiks izveidota īpaša apelācijas komisija, kas mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas izskata to un pārskata vērtējumu eksāmenā, lai pieņemtu lēmumu atstāt esošo vērtējumu vai mainīt to," skaidro Ilgaža.

Kā ziņots, VISC šovasar centralizēto eksāmenu sertifikātus izsniedza 13.jūlijā, kas ir divas dienas ātrāk, nekā sākotnēji tika plānots, lai Latvijas jaunieši varētu laikus iesniegt dokumentus ārvalstu augstskolās.

Pagājušajā gadā tika saņemtas 162 apelācijas, 10% gadījumu tika mainīts saņemtais līmenis kādā no eksāmeniem.

Statistika par 2009./2010.mācību gada valsts pārbaudes darbu rezultātiem tiks sagatavota pēc apelāciju iesniegšanas termiņa beigām un publiskota VISC interneta vietnē www.visc.gov.lv šā gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!