Foto: F64
Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" aicina iedzīvotājus, kas iegādājušies biļetes uz XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, nepubliskot iegādāto biļešu datus, kā arī neievietot attēlus ar biļetēm sociālajos tīklos un internetā.

"Cert.lv" atgādina, ka publiskoto biļešu datus, piemēram, svītru kodu ir iespējams piesavināties ļaundariem, kas iegūto informāciju var izmantot viltotu biļešu radīšanai.

Tāpat viltot iespējams arī kasēs izdrukātās biļetes.

Attiecīgi šādā gadījumā pie sēdvietām tiek tas (ļaundaris vai pircējs), kurš pirmais ierodas pasākumā, norāda "Cert.lv".

Institūcija īpašu uzmanību vērš tām biļetēm, kas šobrīd publicētas portālā ss.com, kur biļešu attēli publiski pieejami lielām ļaužu masām, tajā skaitā arī ļaundariem. "Cert.lv"aicina uzmanīties gan tos, kas biļetes publicējuši "ss.com", gan tos, kas vēlas tās iegādāties.

"Cert.lv" aicinājums attiecas arī uz jebkuru citu koncertu un pasākumu biļešu publiskošanu. "Paturiet savu biļešu datus pie sevis, un citiem neizpaudiet!" mudina institūcija.

Jau ziņots, ka 3. martā no pulksten 11 "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā tirdzniecībā nonāca 95 230 biļetes uz 19 XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku maksas pasākumiem. Vairākās vietās Rīgā un citur Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Dažās stundās biļetes uz centrālajiem svētku pasākumiem tika izpirktas.

Tāpat portālā "ss.com" parādījušies sludinājumi, kuros tiek piedāvāts pirkt un pārdot biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem. Parādījies arī sludinājums, kurā četras biļetes uz svētku noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļš" tiek piedāvāts iegādāties par 250 eiro katru.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!