Foto: LETA

Ceturtdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Cēsu novada Dzērbenes pagastā, kur no ūdenstilpes tika izcelts bojāgājis cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Bojāgājušo nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Tāpat ugunsdzēsēju palīdzība neilgi pēc pusnakts bija nepieciešama Mūkupurva ielā Rīgā, kur liesmas bija skārušas dzīvojamo māju.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamās mājas bēniņi 80 kvadrātmetru platībā. Pulksten 3.57 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 1.36 saņemts izsaukums uz Dzelzavas ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka septītā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetru platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas viens cilvēks. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Pulksten 2.24 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sodrēji ēkas dūmvadā, kūdra, kūla, siena kaudze, meža zemsedze, žogs, sols, zāles pļāvējs, vieglā automašīna, motorollers, divas dārza mājas, šķūnis, divas pirtis, siltumnīca un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 73 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem septiņi bija kūlas un divi meža ugunsgrēks, 28 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!