Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā dzēsis 13 ugunsgrēkus, tostarp vienā no tiem cietis glābējs, kurš nogādāts mediķiem, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ap pulksten 17. glābēji saņēma izsaukumu Ādažu novadā, kur divstāvu neapsaimniekotā ēkā dega ārsiena, jumts un koka paletes.

Veicot glābšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem (NMPD).

Ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamās ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega malka pie krāsns. No dzīvokļa tika evakuēts viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Dzīvojamajā ēkā, kur izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma arī izsaukumus, kur dega dārza māja, šķūnis, divstāvu dzīvojamā ēka, sodrēji, griestu pārsegums un siltinājums, mikroautobuss, elektrības vadi un atkritumi.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Dobeles novada Naudītes pagastā izcēla stirnu no trīs metru dziļas akas un palaida to brīvībā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 32 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!