Foto: Valsts robežsardze

Ceturtdien ieceļošanu Latvijā robežsargi lieguši deviņiem ārzemniekiem, informēja Valsts robežsardze.

Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas un četriem Azerbaidžānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Tāpat ieceļošana liegta diviem Kanādas pilsoņiem, jo personas bija pārkāpušas Ministru kabineta noteikumu "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības. Vienam Krievijas pilsonim nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Visas personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Tāpat Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, viens Kirgizstānas pilsonis un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Visas personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no Latvijas.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – četriem Latvijas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām - pieciem Baltkrievijas, četriem Krievijas, trīs Latvijas, trīs Kazahstānas un vienam Lietuvas pilsonim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!