Foto: F64

Ceturtdien glābēji steigušies uz izsaukumu Rēzeknes novada Audriņu pagastā, kur kādā dzīvoklī noticis gāzes sprādziens, kurā cietis viens cilvēks, bet vienu ugunsdzēsēji izglābuši, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 9.41, kur dega divstāvu ēkas otrā stāva dzīvoklis 58 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Vienu cilvēku glābēji izveda no ēkas, izmantojot glābšanas masku.

Pulksten 13.05 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega vienstāva mājas siltumizolācija un starpstāvu pārsegums, sodrēju dzīvojamo māju dūmvados, dārza māja, piededzis ēdiens, pirts, kūla, vadi elektrosadales skapī daudzstāvu mājas kāpņu telpā, atkritumi, trīsstāvu mājas otrā stāva balkons.

Tāpat ceturtdien ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī Putnu ielā Rīgā, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme, un viens cilvēks bija jāatbrīvo no automašīnas, izmantojot hidrauliskos instrumentus.

Savukārt Vienības gatvē Mārupē uz ceļa braucamās daļas bija izskrējušas četras kazas. Lai novērstu apdraudējumu satiksmes dalībniekiem, glābēji iedzina mājlopus kūtī un satiksme tika atjaunota.

Aizvadītajā diennaktī saņēma 49 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!