Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) lūgusi Tieslietu ministrijai papildus 4,4 miljonus latu, pretējā gadījumā tai jau aprīlī nāksies atlaist vairākus simtus darbinieku, turklāt jau tagad veidojas parādi preču un pakalpojumu piegādātājiem. Finansējuma trūkuma dēļ situācija cietumos var kļūt neprognozējama, pirmdien ziņo laikraksts "Biznes & Baltija".
IeVP pašreizējo situāciju uzskata par kritisku, šogad pārvaldes budžets tika samazināts par deviņiem miljoniem latu jeb 24 %, salīdzinot par pērno gadu. Tai pašā laikā cietumu "klientu" skaits kopš pērnā gada novembra katru mēnesi pieaudzis par vairāk nekā 100 cilvēkiem. Kopumā februāra vidū cietumos atradās 6925 cilvēki.

IeVP norāda, ka finansējuma samazinājums traucēs pilnvērtīgai funkciju izpildei. Pārvaldes parādi piegādātājiem jau sasnieguši vairākus tūkstošus latu un cietumi riskē palikt bez nepieciešamajiem medicīniskajiem pakalpojumiem un ikdienā nepieciešamajām precēm un pakalpojumiem.

Ja papildus 4,4 miljoni latu netiks piešķirti, pārvaldei nāksies atlaist vairākus cilvēkus, kas būtībā nozīmēšot trīs no 12 Latvijas cietumiem slēgšanu.

IeVP priekšnieks Visvaldis Puķīte ironizējis, ka situāciju varētu risināt amnestija. Viņš gan laikrakstam uzsvēris, ka valsts iekšējā drošība ir svarīga arī krīzes laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!