Foto: AFI
Čigāni jūnijā pie Ministru kabineta plāno organizēt protestu pret nevienlīdzīgo attieksmi Eiropas Savienības (ES) finansējuma saņemšanā, informēja biedrības "Latvijas Čigānu biedru apvienība un augstākā čigānu padome" pārstāvis Osvalds Jezdovskis.

Viņš stāstīja, ka Sabiedrības integrācijas fonds neinformē čigānu organizācijas par tām pieejamo finansējumu, bet atbalsta tādus izglītības projektus, kuru dati neatbilst reālajai situācijai. "Projektā tiek norādīts, ka skolā mācās 60 skolēni, bet tajā reāli ir tikai desmit bērni. No mums tiek slēpta informācija par atbalstītajiem projektiem, kas liecina, ka tur ir kaut kāda negodīga rīcība," sacīja Jezdovskis.

Viņš pauda neapmierinātību arī ar Latvijas Čigānu nacionālās kultūras biedrības prezidenta Normunda Rudeviča un Latvijas romu apvienības "Nēvo Drom" vadītāja Anatolija Berezovska darbību, kuri ir solījuši atbalstīt visu čigānu kopienu, taču atbalstu čigāni nesaņemot. Jezdovskis zināja teikt, ka Rudevičs ir saņēmis palīdzības pakas, kuras viņš izsniedzot čigāniem pret starptautiski neatzītu čigānu pasu iegādi.

"Mēs esam neapmierināti ar pastāvošo diskrimināciju, tādēļ esam vienojušies rīkot protestu, kurā piedalīsies Jelgavas, Jūrmalas, Kurzemes un Latgales čigāni," teica Jezdovskis. Šonedēļ "Latvijas Čigānu biedru apvienība un augstākā čigānu padome" plānojot iesniegt Rīgas domē pieteikumu protesta akcijas rīkošanai.

Kā ziņots, neapmierinātību ar Rudeviča darbu protestā pie valdības ēkas Jūrmalas čigāni pauda arī 2003.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!