Foto: LETA
Aizvadītās diennakts jaunā koronovīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 gadījumu skaita pieaugums nav saistīts ar riska grupu iekļaušanu testos, tā sociālajā medijā "twitter" pirmdien norādīja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

"Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajā diennaktī veikti 987 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, saslimšana apstiprināta 41 cilvēkam, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Kopumā Latvijā līdz šim reģistrēti 180 gadījumi.

"Analizējot atbraucēju un viņu kontaktu slimošanu jāņem vērā vīrusa 14 dienu inkubācijas periods. Pieaugums bija paredzams un noteikti saglabāsies vēl kādu laiku. Pēc tam būs tikai vietējā transmisija," skaidroja infektologs.

Par aizvadītajā diennaktī apstiprināto Covid-19 gadījumu iemesliem Slimību un profilakses kontroles centrs pirmdien apkopoja informāciju. Dati par sestdienu liecināja, ka saslimšanas gadījumi bija saistīti ar ārvalstīm, kā arī tie bija apstiprināti kontaktpersonām. Nebija ziņu par neizsekojamiem gadījumiem. Kā portālam "Delfi" norādīja Veselības ministrijā, arī aizvadītās diennaktī saslimušie ir no ārvalstīm atgriezušies cilvēki un to kontaktpersonas.

Pirms dažām dienām Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadība vēstīja, ka plānots mainīt jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 testēšanas algoritmu, vairāk mērķējot uz sabiedrības grupām, kurām ir lielākie riski inficēties, piemēram, mediķiem, policistiem, robežsargiem. Veselības ministre Ilze Viņķele (A/P) savukārt norādīja, ka plānots lielāku uzmanību pievērst senioriem, tādēļ sociālās aprūpes centros izlases kārtā tiks pārbaudīti seniori un darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!