Foto: Valsts kanceleja

Lai pārrunātu aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību un saslimšanas ierobežošanu, otrdien, 20. oktobrī, pirms valdības kārtējās sēdes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts kancelejā.

Darba kārtībā paredzēts uzklausīt informāciju par aktuālo epidemioloģisko situāciju, kā arī lemt par turpmāko nepieciešamo rīcību. Sēde notiks attālinātā režīmā.

Pieaugot Covid-19 izplatībai, arī šonedēļ otrdien pirms valdības sēdes Kariņš bija sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi, un pēc tās valdība pieņēma virkni jaunu ierobežojumu un piesardzības pasākumu Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Krīzes vadības padome ir koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju saskaņotu rīcību, veicot valsts apdraudējuma preventīvos un pārvarēšanas pasākumus, kā arī tā radīto seku likvidēšanas pasākumus.

Padomes sekretariāta darbību nodrošina Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Jau ziņots, ka 15. oktobrī un 16. oktobrī Kariņš piedalās Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē, lai lemtu par aktuāliem Eiropas Savienības (ES) jautājumiem.

Pirms Eiropadomes Ministru prezidents piedalījās Eiropas Tautas partijas samitā, kā arī Baltijas un Ziemeļvalstu valdību un valstu vadītāju koordinācijas sanāksmē.

Eiropadomes sēdes laikā tās dalībniekiem un pavadošajām delegācijām noteikti stingri epidemioloģiskās drošības pasākumi, tostarp jāievēro fiziska distancēšanās, bet, kur tas nav iespējams, kā arī iekštelpās jālieto sejas aizsargmaskas.

Pēc Eiropadomes apmeklējuma Kariņš, pildot darba pienākumus, plāno tuvākās dienas strādāt attālināti un ievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus, pavēstīja preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikti 4759 Covid-19 testi, reģistrēti 148 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī viens nāves gadījums. Mirušais bija vecuma grupā no 30 līdz 35 gadiem.

Preses konferencē piektdien Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs skaidroja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, mirušajam cilvēkam nav bijušas citas zināmas blakus slimības. Viņš norādīja, ka Covid-19 infekcija arī veseliem cilvēkiem var beigties ar smagāku klīnisko norisi.

Sākumā saslimušajai bija vieglāki simptomi, vēlāk stāvoklis pasliktinājās un bija grūti ar šo cilvēku kontaktēties, atklāja Perevoščikovs.

Jau ziņots, ka Latvijā kopā veikti 382 949 izmeklējumi, saslimušas 3204 personas un 1329 izveseļojušās, 42 mirušas.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem aizvadītajā diennaktī sasniedzis 3,1%, norāda SPKC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!