Foto: F64

Valsts robežsardze atgādina, ka Covid-19 izplatības mazināšanai Lietuva un Igaunija atjaunojusi robežkontroli uz robežas ar Latviju, tāpēc robežu drīkst šķērsot tikai kaimiņvalstu noteiktās vietās, informēja Valsts robežsardze.

Abas kaimiņvalstis atjaunojušas robežkontroli uz Eiropas Savienības iekšējām robežām. Abās valstīs par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu un par Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu ir paredzēta administratīvā atbildība.

Tā, piemēram, laika posmā no 23. marta līdz 27. martam Lietuvas pusē ir konstatēti divi nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas gadījumi.

Personām par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu apejot noteiktās robežķērsošanas vietas un par pašizolēšanās noteikumu pārkāpšanu draud administratīvais sods – naudas sods līdz 140 eiro apmērā katrai.

Valsts robežsardze aicina visus atbildīgi attiekties pret Covid-19 izplatības mazināšanai noteiktajiem ierobežojumiem un aizliegumiem, un stingri ievērot karantīnas un pašizolācijas pasākumus.

Jau ziņots, ka kopš 17. marta Latvija ir pārtraukusi starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, tāpat ir aizliegta personu pārvietošanās caur sauszemes robežšķērsošanas vietām uz Eiropas Savienības ārējās robežas, proti, uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas.

Turpmāk uz ārkārtējās situācijas izsludināšanas laiku Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas sauszemes robežšķērsošanas vietās atļauta ieceļošana Latvijas iedzīvotājiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvija.

Tāpat Krievijas un Baltkrievijas iedzīvotāji netraucēti varēs atgriezties mītnes zemē, šķērsojot sauszemes robežu robežšķērsošanas vietās uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas.

Latvijas iedzīvotāju izceļošana uz Krieviju un Baltkrieviju ir aizliegta.

Ceļošanai Eiropas Savienības iekšienē no Latvijas puses nekādi ierobežojumi nav ieviesti, tomēr ceļotājiem jāņem vērā kaimiņvalstu noteiktie ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!