Foto: DELFI
Parlamentārās izmeklēšanas komisija, kas analizē valdības kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā, vēlas iegūt politisko sarunu izrakstus par lēmumiem Covid-19 krīzē.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas loceklis, deputāts Viktors Valainis (ZZS) piektdien sēdē informēja kolēģus, ka viņš vēlētos, lai komisijai būtu iespējams iegūt slēgto politisko sarunu izrakstus par pieņemtajiem lēmumiem Covid-19 krīzes vadībā.

Valainis pamatoja, ka viņu interesē ne tikai publiski pieejamā informācija par lemto, bet arī politiķu pārrunātais slēgtās sanāksmēs, sevišķi laika posmā no šā gada 1. jūlija līdz šai dienai. "Ja 29. jūnijā tika skaidri pausts, ka rudenī gaidāma krīze, tad es gribu zināt, ko pēc 29. jūnija ir diskutējuši politiķi, vai tika doti kādi uzdevumi, vai tomēr viss tika atstāts Veselības ministrijas ziņā. Mani interesē, cik aktīvi politiskās partijas pieslēdzās šī jautājuma risināšanā," klāstīja Valainis.

Deputāts atzina, ka, lai noņemtu "politisko spriedzi", šajos protokolos var arī noslepenot personu vārdus un viņu pārstāvētos politiskos spēkus. "Ja parādās ieraksts – "ierobežojumus pārceļam pa nedēļu", tad es to gribu redzēt," sacīja Valainis.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Rihards Kozlovskis (JV) sacīja, ka viņš sazināsies ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) biroju un noskaidros par šādu protokolu saņemšanas iespējamību.

Vienlaikus komisija vienojās, ka uz iztaujāšanu nākamajā sēdē plānots uzaicināt Ministru prezidentu, bet vēlāk arī Valsts prezidentu Egilu Levitu.

Jau ziņots, ka Saeima šā gada 29. aprīlī apstiprināja parlamentārās izmeklēšanas komisijas, kas vērtēs valdības darbu Covid-19 pandēmijas laikā, sastāvu.

Komisiju vada deputāts Rihards Kozlovskis (JV). Komisijā darbojas pa pārstāvim no katras frakcijas – Valērijs Agešins (S), Viktors Valainis (ZZS), Ritvars Jansons (NA), Inese Voika (AP), Sandis Riekstiņš (JKP) un Ralfs Nemiro (Neatkarīgie).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!