Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 2544 Covid-19 testi un reģistrēti 67 jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Pēdējās diennakts laikā stacionēti trīs pacienti ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas 26 pacienti – 23 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet trīs ar smagu slimības gaitu, un tie ir vecumā grupās no 45 līdz 70 gadiem.

Kopā no stacionāra izrakstīti 233 pacienti.

Kopā Latvijā reģistrēti 2086 saslimšanas gadījumi. Latvijā kopumā veikti 334 829 izmeklējumi, 1307 personas izveseļojušās un 38 mirušas.

SPKC rīcībā esošā informācija par pēdējās diennakts laikā reģistrētajiem 67 saslimšanas gadījumiem liecina, ka četri saslimušie inficējušies ārvalstīs – Igaunijā, Gruzijā, Norvēģijā un Taizemē. 55 personas inficējušās no zināmiem infekcijas avotiem, astoņām personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi.

No aizvadītajā diennaktī Latvijā atklātajiem 67 jaunajiem Covid-19 gadījumiem visvairāk ir reģistrēti Daugavpilī un Rīgā, liecina SPKC dati.

Rīgā ir reģistrēti 17 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, kopumā sasniedzot 269 gadījumus. Daugavpilī ir reģistrēti 12 jauni saslimušie, un kopumā pašlaik ar Covid-19 ir saslimuši 125 daugavpilieši.

Septiņi saslimušie reģistrēti Aizputes novadā, kur patlaban kopējais inficēto skaits sasniedz 24. Pa sešiem jauniem saslimušajiem reģistrēts Kuldīgas novadā un Talsu novadā. Kuldīgā patlaban kopumā inficēts 91 iedzīvotājs, bet Talsos - 16.

Valmierā inficēto skaits sasniedz 14, kas nozīmē, ka pēdējā diennaktī inficēto skaits pieaudzis vismaz par deviņiem. Savukārt Ropažos kopā inficēti seši iedzīvotāji.

Pēdējās diennakts laikā no 2,03% līdz 2,63% pieaudzis pozitīvo Covid-19 testu īpatsvars pret diennaktī veikto testu kopskaitu, liecina aģentūras LETA aprēķini.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs iepriekš skaidroja, ka minētais īpatsvars Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā inficēšanās ar Covid-19 līdz šim laboratoriski apstiprināta 2086 personām jeb 0,62% no visiem, kuri veikuši testus.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!