Foto: LETA
Gan Sociālās aprūpes mājai, gan Saulkrastu slimnīcai visvairāk šobrīd nepieciešams apkalpojošais personāls, tāpēc pašvaldība aicina atsaukties cilvēkus ar elementārām aprūpes prasmēm, kuri būtu gatavi jau šodien nākt palīgā aprūpēt esošos klientus, īslaicīgi stājoties darba attiecībās, 4. novembrī sasauktajā domes ārkārtas sēdē informēja novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis.

Saulkrastu Sociālās aprūpes mājā no trešdien esošajiem 28 pacientiem, 22 konstatēta Covid-19 saslimšana un tikai diviem personāla darbiniekiem nav konstatēta saslimšana, portālam "Delfi" atklāja pašvaldības pārstāve Baiba Stjade.

Tāpat trīs dienas nedēļā palīdzēt aprūpēt iemītniekus pieteikusies arī darbiniece, kura atradās atvaļinājumā. Pārējie darbinieki un uzrunātās personas ir atteikušās strādāt aprūpes mājā.

Savukārt portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka šobrīd darbu aprūpes mājā spectērpos turpina divas aprūpētājas, kuras spiestas dzīvot aprūpes mājā uz vietas, jo pašām Covid-19 testa rezultāti ir pozitīvi.

Stjade norādīja, ka slimnīcas daļā no esošajiem 15 pacientiem Covid-19 atklāta 11 pacientiem un astoņiem darbiniekiem.

"Tomēr pozitīvi, ka pacientu veselības stāvoklis ir stabils un možs, daļai klientu ir satraukums par apstākļu maiņu un ierobežojumiem doties ārā," norādīja pašvaldībā.

Nepieciešamais inventārs un dezinfekcijas līdzekļi šobrīd ir pietiekamā daudzumā, bet tuvākajās dienās būs nepieciešami vienreizējie spectērpi.

Sēdes sākumā domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka novadā kopumā situācija ir stabila, vīrusa izplatība konstatēta tikai Saulkrastu slimnīcas ēkas vienā korpusā, kurā atrodas slimnīcas telpas un Sociālā aprūpes māja. Šobrīd slēgts ir traumpunkts un dienas stacionāra telpas. Darbu turpina poliklīnika, kur vīrusa izplatība netika konstatēta.

Nobeigumā priekšsēdētājs pateicās slimnīcas un Sociālās aprūpes mājas darbiniekiem un uzsvēra, ka šobrīd varam paļauties tikai uz saviem spēkiem un darbiniekiem. "Krīzes situācijā ārkārtīgi svarīga ir visu iespējamo dienestu sadarbība un iesaiste, piemēram, Darba inspekcijai piedāvāt risinājumu saistībā ar darbinieku atalgojumu, pārsniedzot Darba likumā noteikto virsstundu skaitu. Saprotam, ka iesaistītās valsts institūcijas ir pārslogotas, tomēr pašvaldība vēlas nekavējošu, precīzu aktuālo informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra, lai varētu atbilstoši rīkoties," uzsvēra pašvaldībā.

Jau ziņots, ka Covid-19 saslimšanas uzliesmojums konstatēts Saulkrastu slimnīcā un Sociālās aprūpes mājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!