Foto: LETA
Ropažu novadā patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki" atklāts Covid-19 uzliesmojums, ceturtdien valdības sēdē atklāja epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Komentējot otrdien atklātos Covid-19 gadījumus, epidemiologs norādīja, ka septiņu dienu laikā veikto testu skaits nav būtiski mainījies, bet saslimstība turpināja kāpt.

Skatoties vīrusa izkliedētību Latvijā, Perevoščikovs norādīja, ka ir vērojams vienmērīgs saslimstības sadalījums pa visiem Latvijas novadiem, taču atsevišķos novados saslimstības līmenis ir lielāks. Veicot "Mucenieku" iemītnieku testēšanu, tika atklāti vairāki saslimšanas gadījumi. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Kopumā Ropažu novadā patlaban ir 45 aktīvi Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Perevoščikovs atklāja, ka Latvijas 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs ir pakāpies līdz 419,9 – tik liels tas pēdējo reizi bija marta vidū. Provizoriskie dati liecina, ka arī šodien saslimstības rādītāji turpinās būt augsti, norādīja epidemiologs.

Runājot par citiem rādītājiem, Perevoščikovs skaidroja, ka stacionēšanas rādītāji ir samazinājušies par 6%, taču tie joprojām ir augsti. Savukārt nāves gadījumi turpina samazināties, ko var skaidrot ar to, ka augstākā riska grupas ir saņēmušas vakcīnu.

Arī epidemioloģe Elīna Dimiņa valdības sēdē norādīja, ka saslimšanas tendence iezīmējas gan 14, gan septiņu dienu kumulatīvajā rādītājā, līdz ar to ekspertu grupas secinājums ir, ka jābūt ļoti piesardzīgiem attiecībā uz dažādiem atvieglojumiem.

Jau vēstīts, ka otrdien atklāti 976 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!