Foto: LETA

Masu vakcinācijas centrā Valmieras Kultūras centrā sestdien prec Covid-19 plānots vakcinēt 174 personas, pastāstīja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Viņa skaidroja, ka šīs ir personas, kas vakcinācijai bija pieteikušās portālā "manavakcina.lv". Visi minētie 174 cilvēki esot sazvanīti un apstiprinājuši, ka ieradīsies.

Brila tomēr nemācēja teikt, vai daudz ir bijis tādu, kuri jau telefoniski informējuši, ka nevarēs ierasties, jo nav dabūjuši norīkojumu no ģimenes ārsta, kas ir nepieciešams, lai tiktu vakcinēti hroniskie slimnieki.

Valmieras masu vakcinācijas centrs sestdien darbu sācis plkst.9, un pirmās stundas laikā nekādu pacientu atbirumu vai citu sarežģījumu norīkojuma neesamības dēļ neesot bijis.

Šajā centrā ir divas reģistratūras, ārstniecības persona, kas izjautā pacientus par to veselības stāvokli, un medmāsas, kas veic vakcināciju. Tāpat gan pie ieejas, gan izejas ir personas, kuras atnākušajiem palīdz orientēties telpā. Vakcinējamās personas esot nākušas gan pašas, gan ar pavadošajām personām.

Valmieras masu vakcinācijas centrs sestdien strādās līdz pulksten 17, un šajā laikā plānots visas 174 personas, kuras apstiprinājušas savu ierašanos, arī vakcinēt. Šajā centrā pacienti sestdien tiek potēti ar "AstraZeneca" vakcīnām.

Lieldienu brīvdienās sestdiena ir vienīgā diena, kad Valmieras masu vakcinācijas centrs strādās. Pašreiz tiekot apzinātas personas, kuras būtu gatavas ierasties potēties, sākot ar 6. aprīli.

Pēc Brilas teiktā, iedzīvotājiem, kuri Valmierā bija pieteikušies uz vakcināciju ar ģimenes ārsta starpniecību, ir cita kārtība, un Valmieras Kultūras centrā Vidzemes slimnīcas organizētā masu vakcinācija notiek, balstoties uz pieteikumiem "manavakcina.lv".

Jau vēstīts, ka sestdien astoņās Latvijas pilsētās sāks darbu pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19, liecina Veselības ministrijas (VM) sniegtā informācija.

No pulksten 10 būs pieejami trīs vakcinēšanas centri Rīgā – Ķīpsalas hallē, centrā "Atta" un Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā. Šajā laikā darbu sāks arī centri Valmieras Kultūras centrā, Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, Daugavpils Latviešu kultūras centrā un Daugavpils Kultūras pilī, Jēkabpils Sporta centrā, Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, Liepājas Olimpiskajā centrā un Jūrmalas Sporta skolā. Visi šie centri strādās līdz pulksten 18.

Rīgā, Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā izvietotie centri strādās arī svētdien, kā arī pirmdien. Savukārt Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī un Daugavpilī esošie centri darbosies tikai sestdien.

Savukārt Cēsīs, bijušajā veikalā "Super Netto", vakcinācijas process sāksies svētdien un turpināsies arī pirmdien. Arī šis centrs darbosies no pulksten 10 līdz 18.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!