Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sākusi strādāt pie likumdošanas izmaiņām, un plāno ieviest ceļa zīmēs tā dēvēto rāvējslēdzēja principu, informēja CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Bērziņa.

No 1.decembra līdz 7.decembrim Latvijā bija izsludināta Pieklājīgas braukšanas nedēļa, kuras mērķis bija uzlabot braukšanas kultūru uz Latvijas ceļiem.

Kā skaidroja Bērziņa, uzmanība braukšanas kultūras uzlabošanai tika pievērsta gan ar dažādiem kampaņas pasākumiem, gan ar palielinātu policistu reidu skaitu. "Degvielas uzpildes stacijās "Statoil" ikvienam bija iespēja iegūt kampaņas lentas, kā arī īpaši izdotas grāmatas, kas pazuda divu līdz trīs stundu laikā," sacīja Bērziņa, norādot, ka tas liecina par autobraucēju informētību un interesi.

"Cilvēki zvana un uzdod jautājumus par satiksmes plūsmu un braukšanas principiem. Tas nozīmē, ka interese ir," sacīja Bērziņa. "Autobraucējiem vajadzētu mainīt braukšanas ieradumus. Mēs savukārt rādām, kā pareizāk un ātrāk nokļūt vajadzīgajā galamērķī."

Pieklājīgas braukšanas nedēļā autovadītāji tika aicināti laikus rādīt pagriezienus, nepalikt krustojumos pie aizliedzošā signāla, iekļauties vienotā plūsmā - nebraukt pārāk ātri vai pārāk lēni, ievērot tā dēvēto rāvējslēdzēja principu, nerādīt nepieklājīgus žestus un nelamāties pie auto stūres, neatstāt auto vietās, kur tas traucē citiem satiksmes dalībniekiem, pateikt "paldies".

Pieklājīgas braukšanas nedēļa tiek rīkota CSDD rīkotās kampaņas "Ir labi būt labam!" īstenošanas gaitā. Kampaņas mērķis ir uzlabot autovadītāju braukšanas kultūru, kā arī mazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu, ko izraisa dažādu pieklājības normu neievērošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!