No 23.oktobra līdz 27.oktobrim Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma izstāde "Ķirbis jūsu veselībai", kas tapusi sadarbībā ar dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts".
Kā informēja muzeja izstāžu un informācijas nodaļas vadītāja Guna Bagrade, mazpulcēnu vienības un dārzkopji no visas Latvijas izstādē piedāvās aplūkot vairāk nekā 50 šķirņu ķirbjus un eksotiskos dārzeņus. Izstādes galvenais mērķis ir pievērst uzmanību ķirbju ārstnieciskajām īpašībām un to izmantošanai veselības uzlabošanas nolūkos.

Bez ķirbjiem izstādē būs apskatāmi arī tādi ķirbjaugi, kā kavbūzis (ķirbja un arbūza krustojums), melonķirbis (ķirbja un melones krustojums), kabacis, patisons un citi.

Izstādes laikā notiks lekcijas. 24.oktobrī tiks runāts par augu bioloģisko enerģiju, 25.oktobrī būs lekcija "Palīdzība mugurkaula un locītavu slimniekiem", 26.oktobrī tiks sniegta informācija par augu eļļu lietošanu medicīnā.

Pie ķirbjiem ar īpašu ārstniecisko nozīmi pieder medus, sviesta, eļļas, turbānveida jeb Tibetas, spageti ķirbji un japāņu ārstnieciskais ķirbis Ushiki Kuri. Savukārt maizes, piena, šokolādes, medus, riekstu, gurķu ķirbja nosaukumi iegūti, pateicoties to attiecīgajām garšas vai smaržas īpašībām.

Izstāde "Ķirbis jūsu veselībai" tiks atklāta 23.oktobrī plkst.11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!