Foto: DELFI
Valdība otrdien atbalstīja kārtību, kā "uzmestie" darbinieki, par kuriem darba devējs pēc šā gada 1.janvāra nebūs veicis sociālās iemaksas, līdz ar to samazinot nākotnes pensiju apjomu, varēs paši nomaksāt nepieciešamo summu.

Noteikumi paredz, ka cilvēkam, par kuru darba devējs laikā no šā gada 1.janvāra nebūs veicis likumā noteiktās sociālās iemaksas, būs iespēja trīs mēnešu laikā pašam brīvprātīgi veikt iemaksas savas pensijas apdrošināšanai.

Lai aprēķinātu vecuma pensiju un noskaidrotu, vai darba devējs no šā gada janvāra ir maksājis sociālās iemaksas, cilvēkam būs jādodas uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA). Gadījumā, ja sociālās iemaksas nebūs veiktas, cilvēks pats varēs izvēlēties nomaksāt trūkstošos maksājumus. Šādā gadījumā VSAA informēs cilvēku par neiemaksāto summu un norādīs kontu, uz kuru un kādā laika periodā attiecīgie maksājumi jāpārskaita.

Cilvēka brīvprātīgi veiktās iemaksas ņems vērā vecuma pensijas piešķiršanā un aprēķināšanā.

Vienlaikus ir paredzēti vairāki gadījumi, kad brīvprātīgi veiktās iemaksas būs iespējams atmaksāt, piemēram, ja darba devējs pats būs veicis sociālo iemaksu parāda nomaksu vai arī cilvēkam nebūs tiesību uz valsts pensiju nepietiekama apdrošināšanas stāža dēļ.

Jau vēstīts, ka valdība un Saeima pagājušā gada beigās, neraugoties uz parlamenta juristu iebildumiem, nolēma taupīt arī uz darba devēju "uzmesto" darbinieku rēķina. Proti, no šā gada 1.janvāra cilvēka pirmā un otrā līmeņa pensijas aprēķinā ieskaitīs tikai faktiski veiktās sociālās iemaksas. Pirms tam likums noteica, ka cilvēks ir sociāli apdrošināts no dienas, kad ieguva darba ņēmēja statusu, neatkarīgi no tā, vai sociālās iemaksas faktiski ir vai nav veiktas.

Ieceri taupīt uz darba devēju "uzmesto" darbinieku rēķina Satversmes tiesā jau apstrīdējusi apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcija, un tiesa ir ierosinājusi lietu par to. SC atgādināja, ka ST jau 2001.gadā atzina, ka darbiniekam nav jācieš darba devēja vainas dēļ. Šajā ST spriedumā teikts, ka veikt sociālās iemaksas par katru darbinieku ir pienākums, kurš uzlikts katram darba devējam. Ja darba devējs neizpilda šo pienākumu, tad tieši valstij ir jāiejaucas un jāpiespiež darba devēju veikt savu pienākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!