Foto: DELFI

Atlūgumu uzrakstījis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvais darbinieks, kuram vairāki kolēģi piedēvē lielus nopelnus "Latvijas Dzelzceļa" prezidenta Uģa Magoņa aizturēšanā par iespējamu kukuļņemšanu, svētdien ziņo LTV raidījums "de facto".

Operatīvais darbinieks, kurš strādājis pie Magoņa lietas, nolēmis biroju pamest, kā iemeslus minot atmosfēru KNAB un neadekvāto atalgojumu.

Vienlaikus atlūgumu uzrakstījis vēl kāds operatīvās nodaļas darbinieks. Savukārt vēl vairāki tā sauktā korupcijas apkarošanas bloka darbinieki sola biroju pamest, ja par KNAB priekšnieku vēlreiz tiks apstiprināts Jaroslavs Streļčenoks.

Streļčenoka veiktās reorganizācijas rezultātā korupcijas apkarošanas bloku šovasar piemeklēja būtiskas izmaiņas. KNAB priekšnieka vietniece korupcijas apkarošanas jomā Juta Strīķe no amata atlaista jau ceturto reizi, bet viņas vietā iecelts KNAB iekšējās drošības nodaļas priekšnieks, Streļčenoka kursa biedrs Jānis Roze.

Reorganizācijas rezultātā no amata atlaista izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, no darba aizgājusi viņas vietniece Agita Znotiņa, atgādina raidījums. No darba KNAB atlaists arī Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs un viņa vietnieks Mārtiņš Lode.

"de facto" vēsta, ka vienam amatam apkarošanas blokā noskatīts bijušā Drošības policijas priekšnieka Jāņa Reinika šoferis Jānis Pavlovskis, kurš no darba aizgājis veselības problēmu dēļ. Pavlovskis ir KNAB juridiskās daļas vadītājas Ievas Otomeres vīrs, vēsta raidījums. Citam amatam savukārt apsvērta Streļčenoka kursa biedra Iļjas Boronovska kandidatūra.

Streļčenoks raidījumam atteicis apspriest kandidātus uz amatiem nodaļās, kurās darbinieku vārdi ir ierobežotas pieejamības informācija, bet paudis, ka atlasē noteicošā būšot kompetence. "Tas, vai viņš ir kursa biedrs vai nav kursabiedrs, tas nebūs kritērijs," apgalvojis KNAB priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!