Foto: DELFI

Divi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki uzrakstījuši atlūgumu un turpmāk karjeru izvēlējušies veidot citās darbavietās, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Abi KNAB darbinieki ir pieredzējuši korupcijas apkarotāji un birojā strādājuši jau vairākus gadus.

Šonedēļ Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijā KNAB prezentētie materiāli liecina, ka šogad personāla mainības koeficients ir 6,5 %, 2014. gadā, kad birojā tika veikta viena no reorganizācijām, šis koeficients bija 12, 8%, bet 2013. gadā – 6 %. Ar šādu koeficientu apzīmē darba tiesisko attiecību pārtraukušo skaitu un vidējo birojā nodarbināto skaitu.

Pats KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks gan šonedēļ Saeimas apakškomisijā kopumā operatīvo darbinieku paveikto slavēja. "Savu kolēģu darbu, ja mēs runājam par izpildītājiem – operatīvajiem darbiniekiem un izmeklētājiem –, es vērtēju ļoti augstu, jo no viņiem atkarīgs rezultāts. Tas, ko es varu sniegt, ir tehniskais atbalsts un nodrošināt ar attiecīgu finansējumu. Principā viss tika darīts, lai nebūtu jautājumu, kā dabūt tehniskos līdzekļus, piefiksēt sarunas un atspoguļot pierādījumus dokumentos," uzsvēra Streļčenoks.

Iepriekšējo apkarošanas bloka vadību viņš apakškomisijā kritizēja. "Vairāk bija jautājumu nekā atbilžu," uzsvēra Streļčenoks.

Jau ziņots, ka augustā darbu KNAB nolēmusi pamest Izmeklēšanas nodaļas vadītāja vietniece Agita Znotiņa. Znotiņai saistībā ar nesen birojā veikto reorganizāciju piedāvāja ieņemt KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja amatu. Znotiņa, kura KNAB strādāja kopš tā izveidošanas, piedāvājumam nav piekritusi.

Nesen saistībā ar birojā veikto reorganizāciju KNAB nolēma darba tiesiskās attiecības izbeigt ar Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieku Juri Jurašu, viņa vietnieku Mārtiņu Lodi, Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Lienīti Šikori. Rīkojumu, kas paredz izbeigt dienesta tiesiskās attiecības, saņēmusi arī kāda Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste.

Arī pērn un gadu iepriekš KNAB nolēma dažādu iemeslu dēļ pamest vai tika atbrīvotas vairākas vadošas vai zemāka līmeņa KNAB amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!