Skanstes ielas apkārtnes mazdārziņu nomnieki kategoriski nepiekrīt Rīgas domes piedāvājumam pārcelties uz Baložu apkārtni, jo tur ir purvs, tāpēc ir sākuši sarunas ar dārziņu teritorijā iecerētās hokeja halles būvniekiem "Multihalli" par zemes iegādi Garciemā.
Rīgas Meža aģentūras vadītājs Jānis Vazdiķis otrdien Vides komitejai atzina, ka dārziņiem paredzētajā teritorijā tiešām ir purvs, taču aģentūras rīcībā citas zemes nav. Viņš arī norādīja, ka Baložu tuvumā ir labi organizēta satiksme un iespējams ierīkot nepieciešamās komunikācijas.

Savukārt mazdārziņu kolonijas pārstāvji komitejai paziņoja, kategoriski nepiekrīt piedāvājumam, jo "tur taču var noslīkt tajā purvā".

Vazdiķis gan klāstīja, ka pēc meliorācijas gruntsūdeņu līmenis būs normas robežās un citu variantu aģentūrai nav un to meklēšanai būtu jāpērk zeme vai "tad jānocērt mežs, ja dome piekrīt, cirtīsim simtiem hektāru mežu un ierīkosim dārziņus".

Dārziņu asociācija, arī negaidot domes lēmumu par kolonijas pārcelšanu, sāka sarunas ar "Multihalli" par 28 hektāru liela zemes gabala pirkšanu Garciemā par uzņēmuma līdzekļiem, lai ierīkotu tur dārziņus. Asociācijas pārstāvji komitejai atzina, ka zemes gabala vērtība ir 184 000 latu, bet asociācijai nav pārliecības, ka "Multihalle" viņiem šo zemi nopirks.

Komiteja vienojās turpināt meklēt alternatīvu un uzdeva Attīstības departamentam pēc divām nedēļām ziņot par iespējamām dārziņu kolonijas ierīkošanas vietām.

Jau vēstīts, ka Vides komiteja iepriekš atbalstīja būtisku dabas pamatnes samazināšanu teritorijā starp Vesetas, Zirņu un Sporta ielām, kur plānots uzcelt hokeja halli 2006.gada pasaules čempionātam, ja Skanstes ielas mazdārziņu nomniekiem piešķirs līdzvērtīgus zemes gabalus citā vietā, un uzdeva Mežu aģentūrai informēt par iespējamām teritorijām, kur mazdārziņu apsaimniekotājiem varētu ierādīt zemi.

Rīgas dome janvāra beigās vairākus zemes gabalus Skanstes ielas rajonā iznomāja SIA "Multihalle" multifunkcionālas hokeja halles būvniecībai, taču lēmums par zemes iznomāšanu pašreizējā mazdārziņu teritorijā starp Skanstes un Grostonas ielām stāsies spēkā starp Sporta ielu, Vesetas ielu, Zirņu ielu un dzelzceļa pārvadiem detālā plānojuma spēkā stāšanās brīdī.

Hokeja halle nepieciešama pasaules hokeja čempionāta sarīkošanai Rīgā 2006.gadā. Pašlaik Hokeja federācijas rīkotajā konkursā uzvarējušās firmas "Multihalle" iecerētās halles būvniecība gan kavējas, kas daudzos radījusi šaubas par iespējām čempionātu sarīkot Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!