Foto: DELFI

Otrdienas rītā, vietām līstot lietum, valsts rietumos un centrālajā daļā apledojuma dēļ ir apgrūtināta braukšana, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Sniegotos ceļa posmu attīra no sniega, slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Pēc LVC jaunākās informācijas, visapgrūtinātākā satiksme otrdienas rītā ir Talsu apkaimē, tostarp uz Ventspils šosejas (A10) neilgi pēc pagrieziena uz Kandavu līdz Ventspilij, kā arī uz autoceļa Talsi-Stende-Kuldīga (P120) no Talsiem līdz Rendai.

LVC pārstāve Anna Kononova Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" aicināja neobligātos braucienus pārcelt.

Viņa arī norādīja, ka autoceļu posmos, kuros ir īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi, autobraucējiem obligāti ir jārēķinās ar papildu laiku ceļā, kā ar jārēķinās, ka braukšanas ātrums attiecīgajos autoceļu posmos būs krietni mazāks.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem ap pulksten 6.30 apgrūtināta braukšana bija:

  • Rīgas apvedceļš (Salaspils-Babīte) (A5) visā posmā;
  • Daugavpils šoseja (A6) posmā no Saulkalnes līdz Skrīveriem;
  • Bauskas šoseja (A7) visā posmā;
  • Jelgavas šoseja (A8) visā posmā;
  • Liepājas šoseja (A9) posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, posmā no Anneniekiem līdz Blīdenei un posmā Skrunda-Liepāja;
  • Ventspils šoseja (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un posmā no Usmas līdz Ventspilij;
  • Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) (A11) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Liepājas, Limbažu, Ogres, Rīgas, Talsu un Ventspils apkaimē.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci.

LVC uzsver, ka šonakt vietām valsts rietumu un centrālajos rajonos ir bijis sasalstošais lietus, vietām līst joprojām, savukārt pa dienu, atbilstoši prognozei, sasalstošais lietus var skart jau lielāko valsts teritoriju.

Ceļi būs ļoti slideni, pārvietošanās pa autoceļiem var būt īpaši apgrūtināta.

LVC aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai par braukšanas apstākļiem kartē LVC mājaslapā, būt piesardzīgiem pie stūres un ievērot drošas braukšanas principus.

Šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laikapstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti.

Ļoti grūti izbraucami būs vietējās nozīmes grants ceļi, kurus ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu – ceļus klāt ledus un ūdens kārta, savukārt uzturēšanas darbi šādos laika apstākļos ir neefektīvi.

Tiem, kuri ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, ir jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem un jāpārliecinās, ka transporta līdzeklis ir atbilstoši aprīkots, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!