Foto: LETA

Kultūras ministrijas (KM) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji vakar Briselē sarunās ar Eiropas Komisiju (EK) vienojušies par EK atbalstu turpmākai Daugavas stadiona projekta attīstībai, informēja kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde.

Pārrunu rezultātā EK atbalstījusi gan kopējo Eiropas Savienības fondu projektu Rīgas pilsētas revitalizācijai, kura laikā Rīgā paredzēts atjaunot vairākus neliela mēroga kultūras objektus, gan sagatavoto Daugavas stadiona attīstības modeli, saskaņā ar kuru paredzētas būtiskas investīcijas visā stadiona teritorijā un stadiona sēdvietu skaita palielināšana līdz 10 000.

Tajā pašā laikā EK uzdeva precizēt atsevišķus kritērijus un pievērst uzmanību striktai 5 miljonu eiro ierobežojuma ievērošanai, kā arī rekomendēja pievērst uzmanību īstenoto projektu darbības plānošanai pēc renovācijas pabeigšanas, proti, veidojot šos projektus kā sabiedrībai pieejamas kultūras un sporta būves.

Līdz ar to darbs pie Daugavas stadiona attīstības risinās pēc plānotā grafika, lai 2018. gadā tajā varētu sekmīgi notikt Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku pasākumi.

Briselē KM sarunās pārstāvēja valsts sekretārs Sandis Voldiņš un Finanšu instrumentu attīstības nodaļas vadītāja Zanda Saulīte, savukārt IZM - valsts sekretāra vietnieks Elmārs Martinsons, sarunās piedalījās arī Finanšu ministrijas pārstāvji un Daugavas stadiona attīstības projekta attīstības konsultanti no "Ernst&Young".

Kā ziņots, šā gada augustā valdība atbalstīja IZM piedāvāto risinājumu Daugavas stadiona teritorijas attīstībai, kas paredz līdz 2022. gadam stadiona teritorijas uzlabošanai atvēlēt 47 miljonus eiro.

Ministru kabinets izskatīja konceptuālo ziņojumu par Daugavas stadiona teritorijas revitalizācijas programmas "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" īstenošanu. Stadiona teritorijas uzlabošana plānota ar Eiropas Savienības fondu finansējumu, kas paredzēts Rīgas pilsētvides sakārtošanai Grīziņkalna apkaimē. Prognozētais kopējais pieejamais finansējums investīcijām teritorijas sakārtošanai ir 47 283 995 eiro, no tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 40 191 397 eiro un valsts līdzfinansējums 7 092 598 eiro.

Par šo finansējumu paredzēts veikt rietumu tribīnes pārbūvi, izveidojot papildu pagarinājumus ar 2150 skatītāju sēdvietām katrā pusē, līdz ar to pēc rekonstrukcijas tribīnēs kopā tiks paredzētas sēdvietas 10 000 skatītāju. Tāpat paredzēta vieglatlētikas manēžas, daudzfunkcionālās halles, ledus halles un bobsleja starta estakādes būvniecība, vieglatlētikas treniņu laukuma rekonstrukcija, kā arī teritorijas labiekārtošana un inženierkomunikāciju sakārtošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!