Sestdien, 21.februārī, plkst.13 Daugavpilī pilsētas centrālajā parkā sāksies sabiedriskās organizācijas "Pilsētas attīstības kustība" organizēta protesta akcija, informēja Daugavpils domes preses dienestā.

Protesta akcijai būs divas daļas. Pirmajā daļā notiks sanāksme, kurā pasākuma dalībnieki izteiks savus priekšlikumus par to, kas būtu darāms, lai uzlabotu pilsētā sociāli ekonomisko situāciju. Otrajā daļā paredzētas sporta sacensības, kurās pasākuma dalībnieki ar veciem zābakiem nomētās Saeimas ēkas attēlu un sapikos Daugavpils domes deputātu šaržus.

Pēc pasākuma protesta akcijas rīkotāji savāks vecos zābakus un, pievienojot tiem paketi ar minimālajām sociāli ekonomiskajām prasībām, nosūtīs tos Saeimai. Savukārt Daugavpils domei tiks nosūtīts pašvaldības deputātu reitingu saraksts, kas tiks veidots pēc principa, jo vairāk piku trāpījušas attiecīgā deputāta šaržam, jo augstāks viņa reitings.

Jau ziņots, ka janvāra vidū sabiedriskā organizācija "Pilsētas attīstības kustība" iesniedza Daugavpils domē pieteikumu zābaka mešanas sacensībām, kuras bija plānots sarīkot 31.janvārī plkst.14 Vienības laukumā vai pilsētas centrālajā parkā. Pasākuma organizatori katram tā dalībniekam bija plānojuši dot trīs mēģinājumus demonstrēt savu precizitāti, no 21 metra attāluma ar ziemas zābaku metot pa Ministru prezidenta fotoportretu. Mērķa izmērs - 21x21 centimetrs.

Pēc tam Jefimovs pašvaldībai iesniegto pasākuma pieteikumu atsauca, jo piekrita domes Pieteikumu izskatīšanas komisijas locekļu viedoklim par to, ka pasākuma organizatori nav ievērojuši likumā noteiktos pieteikuma iesniegšanas termiņus, kā arī pieļāvuši nepilnības pieteikuma tekstā - pasākumu, kurš vairāk līdzinoties politiskai protesta akcijai, pieteikuši kā sporta sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!