Pirmdien, 3. februārī, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē svinīgi apbalvoja Daugavpils iedzīvotājus - Olgu Bogdanovu un viņas dēlu Janu Bogdanovu par izrādīto iniciatīvu un sniegto atbalstu smaga noziedzīga nodarījuma atklāšanā, informēja Daugavpils domē.

Olga un Jans Bogdanovi nepalika vienaldzīgi situācijā, kad bija aculiecinieki vīrieša piekaušanā un aplaupīšanā un nekavējoties informēja Valsts policiju. Viņi arī paziņoja policijai par viena noziedznieka kustības virzienu, tāpēc policijai operatīvi izdevās aizturēt vienu no laupītājiem. Drīz tika aizturēts arī otrs.

Daugavpiliešiem domes vārdā pateicību izteica domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Daugavpils Domes priekšsēdētājs Lāčplēsis pateicās daugavpiliešiem par augstu sociālo atbildību un patriotismu.Lāčplēsis pasniedza domes pateicības rakstu.

Laikrakstam "Latgales Laiks" pasākumā VP Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieks Juris Pastars atzinis, ka Latgalē pērn pieaudzis noziedzīgu nodarījumu skaits. Reģistrēti 32392 atgadījumi, no kuriem gandrīz puse - Daugavpilī. Pērn uzsākti 5719 kriminālprocesi, no kuriem 1882 atklāti, bet 1683 nosūtīti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Aizturētas 706 personas, 155 personas apcietinātas, kā arī aizturētas 57 noziedznieku grupas un 17 organizēti noziedzīgie grupējumi.

Tiesa, pērn dikārt samazinājies slepkavību skaits salīdzinājumā ar 2012. gadu, turklāt visas 11 pērn pastrādātās slepkavības policijai izdevies atklāt. Lielākoties tās pastrādātas sadzīvisku iemeslu dēļ un mantkārības nolūkos. Tīšu smagu miesas bojājumu skaits gan ir pieaudzis, īpaši Ludzā, Krāslavā un Daugavpilī, vēsta laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!