Foto: LETA
Nule aizvadītā preses konferencē Daugavpils pilsētas domes vadībai tika vaicāts, kādi pasākumi tiek veikti "legālo narkotiku" apkarošanai pilsētā. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis norādīja, ka, pirmkārt, jācīnās ar pusaudžu vēlmi izmēģināt "spaisus". Kā "zālītes" apkarošanas metodi viņš minēja boksu, vēsta portāls "D-fakti".

Atbildot uz žurnālistu jautājumu par "zālītes" apkarošanas metodēm Daugavpilī, pilsētas mērs sacījis, ka nekādas aizsardzības "spaisu" tirgoņiem no pašvaldības puses nebūs.

"Ir cita lieta: baidos, ka Rīgā skolēns nopirka "spaisu" likumīgi un legāli. Tāpēc, pirmkārt, jācīnās, lai skolēniem nerastos vēlme lietot "spaisu", un, protams, pēc iespējas jāierobežo legālā "spaisa" tirdzniecība. Policija strādā un metodiski strādās, veicot legālās tirdzniecības pārbaudes, bet nelegālās tirdzniecības gadījumā var runāt par kriminālo atbildību, jo tā ir pielīdzināma narkotiku izplatīšanai," teica Lāčplēsis.

Kā vienu no legālajām "spaisa" apkarošanas metodēm viņš izteica piedāvāt jaunatnei aktīvas un lietderīgas sporta nodarbības, tai pat brīdī norādot uz konferencē klātesošo Latvijas boksa federācijas delegāciju.

Viņa teiktajam pievienojās arī vicemērs Pēteris Dzalbe, kurš, jokodams piebilda, ka bokss ir lielisks veids, kā izsist no galvas visas dumjības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!