Foto: LETA
Atsevišķās Latvijas vietās par pasta pakalpojumu sniegšanas partneriem kļūst paši Latvijas Pasta pastnieki, kuri turpmāk ne tikai nogādās pastu, bet arī sniegs citus pasta pakalpojumus – pie pastniekiem varēs abonēt presi, apmaksāt komunālos maksājumus un citus rēķinus, nodot nosūtīšanai vēstules un sīkpakas.

Jau patlaban universālos pasta pakalpojumus pie pastnieka var saņemt Smiltenes novada Brantu pagasta un Ciblas novada Zvirgzdenes pagasta iedzīvotāji, portālu "Delfi" informēja Latvijas Pasta pārstāve Gundega Vārpa.

Citviet, kur pasta nodaļu darbība nav rentabla, pasts slēdzis līgumus ar uzņēmējiem par pakalpojumu slēgšanu. Savukārt pastnieki, kas ir Latvijas Pasta darbinieki, papildu pakalpojumu sniegšanu uzņēmušies kā papildu darbu, skaidroja Vārpa.

Brantu pagastā pastnieks pasta pakalpojumus piedāvā katru darbdienu no plkst. 8 līdz 9 Brantu pagastmājā, savukārt Zvirgzdenes pagastā pakalpojumus pie pastnieka iespējams saņemt katru darbdienu no plkst. 8:30 līdz 9:30 Zvirgzdenes pagastmājā.

Pie pastnieka klienti var saņemt visus tradicionālos pasta pakalpojumus un atsevišķus papildu pakalpojumus. Pie pastniekiem iespējams abonēt preses izdevumus; apmaksāt komunālo, TV, interneta un citu pakalpojumu rēķinus; iemaksāt naudu fizisko vai juridisko personu kontos gan Pasta norēķinu sistēmā, gan kredītiestādēs; iegādāties pastmarkas un aploksnes; nodot nosūtīšanai vienkāršas, ierakstītas un apdrošinātas vēstules, ierakstītas bandroles un sīkpakas, apdrošinātas sīkpakas, vienkāršas un apdrošinātas pakas, naudas pārvedumus; iegādāties komercpreces un pasūtīt dažādus preču katalogus.

Saņemot aicinājumu par reģistrēta sūtījuma saņemšanu, Brantu un Zvirgzdenes iedzīvotājiem ir iespēja šo sūtījumu saņemt vai nu konkrētajā apkalpojošajā pasta nodaļā, vai arī pasta pakalpojumu sniegšanas vietās pie pastnieka, par to iepriekš telefoniski informējot attiecīgo pasta nodaļu.

Brantu pagasta iedzīvotāji šo pakalpojumu var pieteikt Smiltenes pasta nodaļā pa tālruni 64749111, savukārt Zvirgzdenes pagasta iedzīvotāji – Ludzas pasta nodaļā pa tālruni 65722290.

Pasta pakalpojumi starpniecības veidā patlaban tiek sniegti jau kopumā 11 Latvijas vietās: Brantos un Zvirgzdenē tos nodrošina pastnieks, savukārt Audriņos (Rēzeknes novads), Daukstēs (Gulbenes novads), Ģikšos un Ieriķos (abi – Amatas novads), Īlē un Ukros (abi – Auces novads), Kantiniekos (Rēzeknes novads), Rencēnos (Burtnieku novads), Vīksnā (Balvu novads) Latvijas Pasta sadarbības partneri ir vietējie komersanti.

Starpniecības tīkla izveide ir viens no Latvijas Pasta izstrādātā un valdības apstiprinātā biznesa plāna stratēģiskajiem uzdevumiem 2010. – 2014.gadam, pakāpeniski pasta pamatpakalpojumu funkcijas nododot uzņēmuma sadarbības partneriem vietās, kur atsevišķu pasta nodaļu darbība ir nerentabla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!