Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) apkopotā informācija liecina, ka decembrī Covid-19 dēļ bija atvērtas vairāk nekā 11 000 valsts apmaksāto darbnespējas B lapu, otrdien, 6. februārī, ziņoja Latvijas Televīzija.

Pavisam VSAA decembrī bija atvērtas 72 000 darbnespējas B lapas. Tas ir par 38% vairāk nekā attiecīgi pirms gada. Aptuveni katra sestā lapa bijusi izdota Covid-19 dēļ.

Oktobrī Covid-19 dēļ izsniegto darbnespēju B lapu skaits bija ap 200, novembrī šis skaits palielinājies trīs reizes. Savukārt decembrī VSAA jau izsniedza vairāk nekā 11 000 darbnespējas B lapu.

Televīzija arī norādīja, ka VSAA apkopotā informācija par janvāri būs vēl "dramatiskāka".

"Delfi" jau vēstīja, ka kopš 13. janvārī Saeima pieņēma likuma grozījumus, ar kuriem atjaunota slimības pabalsta izmaksa jau no pirmās darbnespējas dienas ar Covid-19 saslimušām vai mājas karantīnā esošām personām, kurām ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Aizvadītajā diennaktī konstatēti 11 144 jauni saslimšanas gadījumi. Šis ir vienā diennaktī līdz šim lielākais reģistrētais inficēšanās gadījumu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!