Aizvadītajā mēnesī Rīgā nosaluši 19 cilvēki - septiņas sievietes un 12 vīrieši. Nosalušie atrasti uz ielas, kāpņutelpās, jaunceltnēs, neapdzīvotos dzīvokļos, bēniņos, garāžā un arī citviet.
Kā informēja Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā, decembra pēdējā nedēļā no vispārējas ķermeņa atdzišanas nomira seši cilvēki - divas sievietes un četri vīrieši. No šiem cilvēkiem tikai viens bijis alkohola reibumā.

Pirmajos Ziemassvētkos kādā noliktavā Lubānas ielā tika atrasts nosalis apmēram 50 gadus vecs vīrietis. Savukārt Ziemassvētku vakarā uz 1.slimnīcu tika nogādāta kāda 1937.gadā dzimusi sieviete, kas vēlāk no vispārējas ķermeņa atdzišanas mira.

Decembra beigās kāda 1932.gadā dzimusi sieviete nosalusi tika atrasta kāpņu telpā kādā mājā Brīvības ielā. Savukārt kāds 52 vecs vīrietis tika atrasts uz Melnavas ielas. Pagājušajā nedēļā uz Rīgas ielām tika atrasti nosaluši arī divi apmēram 50-60 gadus veci vīrieši, kuru personības nav noskaidrotas.

Kopumā decembrī nosaluši vairāk nekā 10 cilvēki, kuru personības nav noskaidrotas. Eksperti arī konstatējuši, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir samazinājies to nosalušo cilvēku skaits, kas bijuši alkohola reibumā.

Jau ziņots, ka novembrī no vispārējas ķermeņa atdzišanas nomira 10 cilvēki, bet oktobrī - pieci. Bieži galvenie nosalšanas iemesli ir nepilnvērtīgs uzturs un laika apstākļiem nepiemērots apģērbs, kā arī alkohola lietošana pirms došanās ārā. Pēc Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Leonīda Kurdjumova sniegtās informācijas, Rīgā patlaban bez pajumtes ir apmēram 500 cilvēku.

Naktspatversmē Bārddziņu ielā 2 ir vietas 55 vīriešiem, 20 sievietes var rast pajumti naktspatversmē Aglonas ielā 35/1. Pagājušā sasaukuma Rīgas dome naktspatversmes vajadzībām par Ls 98 720 iegādājās ēku Maskavas ielā 208, kurā pajumti nepieciešamības gadījumā varētu rast vēl 120 cilvēki. Jaunajai naktspatversmei vajadzēja stāties ierindā pērnā gada septembrī, bet tā tiks nodota ekspluatācijā tikai pavasarī, jo līdzekļi renovācijai tika piešķirti ar lielu novēlošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!