Foto: DELFI

Otrdienas pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Salaspils pagastu, ka uz autoceļa deg mikroautobuss. Ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka deg mikroautobuss pilnā platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Mikroautobuss dega 12 kvadrātmetru platībā.

Tāpat aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās uz Celtnieku ielu Olainē, kur ugunsgrēks izcēlies dārza mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka trīs metru platībā deg dārza māja. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva mediķiem.

Pagājušajā diennaktī saņemti vairāki izsaukumi, kur glābēju palīdzība bija nepieciešama cilvēkiem pie ūdenstilpēm. VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines pagasta Jāņupi, kur dīķī iekritis cilvēks, kurš saviem spēkiem nespēj ārā. Notikuma vietā konstatēts, ka dīķī atrodas cilvēks, kuru ar virves palīdzību tur cits cilvēks. Ugunsdzēsēji cilvēku no dīķa izcēla. Savukārt īsi pirms pulksten 19 ugunsdzēsēji steidzās uz Flotes ielu Rīgā, kur Daugavas upes vidū kādam cilvēkam bija salūzis ūdens motocikls un saviem spēkiem cilvēks krastā nespēja nokļūt. Ar motorlaivas palīdzību cilvēks ar ūdens motociklu nogādāts krastā. Tāpat pulksten 19.33 saņemts izsaukums uz Simtgades aleju Rīgā, kur cilvēkam, kurš brauca ar katamarānu, bija nepieciešama mediķu palīdzību. Glābēji nogādāja cilvēku krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidu putekļi, matracis, sadzīves mantas, kūla, meža zemsedze, elektrības transformators, divas vieglās automašīnas, divi šķūņi, divas pirtis, nojume, divas dārza mājas un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 71 izsaukumu – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem četri bija kūlas un divi meža ugunsgrēki, 32 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!