Šī gada 25.oktobrī, plkst.12:00 Latvijas tautas deju ansambļi vienosies kopīgā dejā, lai mēģinātu uzstādīt jaunu pasaules rekordu kategorijā "garākā deja", informē Rīgas domē.
Kā informē pašvaldībā, jauna pasaules rekorda uzstādīšana plānota kā tautas deju kolektīvu apsveikums Latvijas valsts neatkarības 90 gadadienā. Vairāk nekā 1500 dejotāju vienosies vienā no cēlākajām un spilgtākajām latviešu dejām, kas izturējusi laika pārbaudi - "Gatves dejā", lai izdejotu to cauri pašai Vecrīgas sirdij.

Paredzēts, ka dejotāju gatve vīsies no Latvijas Universitātes ēkas Raiņa bulvārī 19 līdz Rīgas Tehniskās universitātes ēkai Kaļķu ielā 1.

Pasākuma idejas autors ir tautas deju ansamblis "Vektors", kas šī gada rudenī ar diviem koncertiem atzīmēs savas pastāvēšanas 50 gadadienu.

Kā neatkarīgie novērotāji jauna pasaules rekorda uzstādīšanas mēģinājumam tiks pieaicināti Latvijā pazīstami un uzticību iemantojuši sabiedrības locekļi. "Vektors" dejotāju pulkā aicinājis piedalīties Rīgas deju kolektīvus un tuvāku un attālāku rajonu dejotājus.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!