Foto: DELFI
Piektdien Reiterna namā tika pasniegtas Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) "Izcilības balvas" par izciliem sasniegumiem žurnālistikā.

Izcilības balvu radio kategorijā saņēma Latvijas Radio žurnāliste Zaiga Grīnberga par Andra Amerika portretu.

Pārējie šajā kategorijā izvirzītie nominanti bija Latvijas Radio žurnālists Uģis Lībietis par reportāžām no Minskas un Latvijas Radio žurnāliste Ginta Mūrniece ar sižetu par "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" sadalīšanas procesu.

Preses kategorijā "Izcilības balvu" saņēma žurnāla "Ir" žurnāliste Sanita Jemberga par publikāciju "Cilpa savelkas" - rakstu sēriju par "airBaltic".

Citi šajā kategorijā izvirzītie pretendenti bija žurnāla "Rīgas Laiks" žurnālists Uldis Tīrons ar divām intervijām par Latvijas valsts pastāvēšanas jēgu ar Valdi Turinu un Egilu Levitu un žurnāla "Playboy" žurnālisti Ivars Āboliņš un Egīls Zirnis ar Valērija Kravcova interviju.

Reģionālo mediju grupā balvu saņēma "Zemgales Ziņas" par aktīvu un neatlaidīgu sekošanu novada amatpersonu darbībai un lēmumiem. Citi izvirzītie nominanti kategorijā "Reģionālie mediji" bija "Talsu Vēstu" žurnālists Dainis Kārkluvalks ar fotostāstu par Latvijas valsts vēsturi un "Rietumu radio" rīta programma "Rīta radiators".

Izcilības balva par sasniegumiem televīzijas kategorijā tika pasniegta Latvijas Televīzijas "Panorāmas" žurnālistam Arnim Krauzem par intervijām ar Klāvu Olšteinu un Irēnu Krūmani.

Citi šajā kategorijā izvirzītie pretendenti bija Latvijas Televīzijas raidījuma "De facto" žurnāliste Inga Šņore ar sižetu sēriju par "Latvijas Valsts mežu" ziedojumu politiku un "TV3" raidījuma "Nekā personīga" žurnāliste Odita Krenberga ar sižetu sēriju par Kubā dzīvojušās Neimaņu ģimenes atgriešanos Latvijā.

Savukārt interneta mediju grupā balva tika pasniegta portāla "Delfi" žurnālistei Zanei Mačei par publikāciju "Anglijas tiesa pieprasa Lembergam zvērēt par saviem īpašumiem". Interneta kategorijā izvirzītie pretendenti bija arī barikāžu radio "Ir" un "Fotokvartāla" žurnālistes Zanes Zajančkauskas "Kā nepamanīt 9.maiju?".

LŽA balva "Gada biedrs" tika pasniegta Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes žurnālistikas programmas vadītājai Andai Rožukalnei, kura bija pirmā LŽA valdes priekšsēdētāja.

Kā ziņots, publikācijas vērtēja pieci LŽA ievēlēti komisijas locekļi: Krauze, Gints Grūbe, Ainārs Dimants, Evita Puriņa un Lauris Zvejnieks. Ja balsojums skāra kāda žūrijas locekļa pārstāvētos medijus, tad viņš balsojumā nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!