Foto: LETA

"Sabiedrība par atklātību Delna" izsludinājusi konkursu uz iestādes direktora amatu, informēja "Delnā".

Tiek norādīts, ka "Delnas" darba apjoms ir manāmi audzis 2015.gadā, un tiek paredzēts, ka "Delnas" izaugsme turpināsies arī šogad un turpmākajos gados ar nozīmīgiem un apjomīgiem jauniem projektiem Latvijā, kā arī starptautiski sadarbībā ar partneriem "Transparency International" tīklā.

"Delna" arī norāda, ka turpmāk pieaugs darbs ar projektiem un līdzdalība Latvijas likumdošanas jomā, kā arī pieaugs "Delnas" vadības un administratīvā slodze, kā arī intensīvi attīstīsies starptautiskie sakari.

Kopš 2013.gada augusta "Delnas" direktora pienākumus pilda Gundars Jankovs. "Gundars ir sekmīgi veicis savus pienākumus un darbu "Delnā" turpinās. Viņa darba slodzei nemitīgi pieaugot, Gundars ir ieteicis "Delnas" padomei sadalīt vadības pienākumus, lai konsolidētu "Delnas" izaugsmi un to nodrošinātu arī nākamajos gados. Gundars vēlas daļēji atbrīvoties no vadības pienākumiem, lai, pirmkārt, intensīvāk pievērstos tieši juridisku jautājumu analīzei un risināšanai un, otrkārt, sadarbībā ar jauno "Delnas" direktoru veicinātu izvērstāku "Delnas" iesaistīšanos sabiedriskajā diskusijā par tiesiskumu, atklātību un korupcijas apkarošanu un tādējādi vairotu "Delnas" pienesumu politiskos procesos un publiskajā pārvaldē," norādīts paziņojumā medijiem.

Kā norādīja Jankovs, viņš organizācijā darbosies kā jurists, strādājot arī pie "Delnas" vadības jautājumiem. Viņš skaidroja, ka ir iecerēts paplašināt organizācijas valdi - tajā būtu direktors un valdes locekļi. Šajā gadījumā Jankovs arī darbotos valdē. Viņš gan uzskata, ka amatam atbilstoša cilvēka atrašana ir izaicinājums, jo jāatrod tāds cilvēks, kurš līdzšinējā karjerā piekopis godprātīgu darbu, turklāt atsevišķās aprindās pastāvot viedoklis, ka "Delnas" vadība personas CV kalpo kā trekns ieraksts, pēc kura tai ir grūtības atrast nākamo darbu. Jankovs gan tā nedomā, jo, viņaprāt, "Delna" ir starptautiski novērtēta organizācija, kas ir laba vieta pieredzes gūšanai.

"Delnas" direktora pienākumi būs vadīt un paplašināt "Delnas" komandu iestādes mērķu sasniegšanai. Direktors būs atbildīgs par jaunu projektu iniciēšanu, it sevišķi privātajā sektorā un starptautiskajā arēnā sadarbībā ar "Transparency International" centru Berlīnē - atbildība par projektu iniciēšanu nozīmē arī atbildību par nepieciešamo finanšu piesaisti projektu īstenošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!