Foto: Saeimas administrācija
Saeima ceturtdien bez debatēm nodeva skatīšanai komisijā grozījumus Kārtības rullī, kas paredz saglabāt deputātu algas, piemaksas un kompensācijas trīs algu apmērā gadījumā, ja tautas kalpi oktobrī netiks ievēlēti nākamā Saeimā.

Grozījumi paredz nākamgad saglabāt to algu līmeni, kāds deputātiem tika noteikts pēc šī gada vasarā veiktā samazinājuma no 1232 līdz 986 latiem.

Lai arī valsts pārvaldē atlaišanas kompensācijas samazinātas līdz vienai algai, Saeimas Kārtības ruļļa grozījumi neparedz atteikšanos no kompensācijām trīs algu apmērā, līdz ar to tie Saeimas deputāti, kas netiks ievēlēti 10.Saeimā, varēs pretendēt uz 2958 latu lielu kompensāciju. Vienlaikus nākamajā Saeimā neievēlētie parlamentārieši varēs saņemt arī bezdarbnieku pabalstus.

Iepriekš deputāti gan pieļāva iespēju, ka varētu grozīt Kārtības rulli, atsakoties no kompensācijām, ņemot vērā, ka bijušajiem parlamentāriešiem ir tiesības pieteikties arī bezdarbnieku pabalstiem, tomēr Saeimā līdz šim nav atradies neviens šīs idejas iniciators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!