Valdošās koalīcijas, Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputāts Guntis Eniņš, kurš ceturtdien negaidīti nobalsojis par opozīcijas iesniegto pieprasījumu premjeram Ivaram Godmanim saistībā ar valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību padomes un valdes locekļu skaitu un atalgojumu, šādi rīkojies, jo "vēlos skatīties cilvēkiem acīs", žurnālistiem sacīja Eniņš.
"Es gribu cilvēkiem skatīties acīs," savu balsojumu komentējis Eniņš. Jautāts, kāpēc viņš par šo pašu jautājumu Saeimas Pieprasījumu komisijā balsoja savādāk, Eniņš norādīja, ka ir uzzinājis par dažu padomes un valdes locekļu atalgojumu.

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis portālam "Delfi" sacīja, ka Eniņš par šo balsojumu netiks sodīts, par to nenotiks arī pārbalsošana. Brigmanis uzsvēra, ka Pieprasījumu komisija jau iepriekš vēlējusies aicināt premjeru uz sarunām par šo jautājumu nākamā gada sākumā.

"Esam par to, ka šis jautājums ir jāsakārto, jo atalgojums šiem cilvēkiem ir neadekvāti liels," sacīja Brigmanis.

Viņš gan uzsvēra, ka premjera gāšana to neatrisinās, paužot pārliecību, ka koalīcija ir stabila un noturēsies arī, ja nākamnedēļ būs balsojums par uzticību Godmanim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!