Dienvidu tilta būvniecības laikā Krasta ielai veidos trīs joslu apbraucamo ceļu, informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dana Hasana.

Kā norādīja Hasana, transporta kustība Krasta ielā apgrūtināta netiks, jo apbraucamais ceļš saglabās tādu pašu ielas caurlaidību kā līdz šim.

Apbraucamo ceļu plānots izveidot septembrī.

Kā informē Būvniecības plānošanas un attīstības nodaļas vadītājs Eduards Raubiško, apbraucamais ceļš tiks ierīkots caur bijušo autostāvvietas teritoriju Krasta un Maskavas ielas krustojumā. Tas nodrošinās piekļūšanu arī visiem vietējās nozīmes ceļiem.

"Dienvidu tilta būvniecībā mēs nekad un nekur nepārtraucam satiksmi, tā var tikt tikai daļēji ierobežota," norāda Raubiško.

Estakādes pāri Krasta un Maskavas ielai tiks būvētas vairākos posmos. Pirmajā posmā tiks veidots apbraucamais ceļš Krasta ielai. Arī būvniecības pārējās kārtās tiks veidoti apbraucamie ceļi.

Paralēli notiekošajiem estakādes būvdarbiem turpināsies darbs pie topošā tilta balstu izbūves, kas tiks pabeigti šī gada novembrī.

Plānots, ka Dienvidu tilta 1.kārtas būvniecība no Bauskas ielas līdz Slāvu dzelzceļa pārvadam tiks pabeigta 2008.gada pirmajā pusē.

Kā ziņots, satiksmi Krasta ielā pie krustojuma ar Slāvu ielu un Maskavas ielu plānots slēgt septembra beigās.

SIA "Rīgas tilti" direktors Albīns Jasaitis norāda, ka satiksmi pagaidām nav nepieciešams slēgt tādēļ, ka būvnieki darbus sāk no Daugavas puses.

Satiksmi Krasta ielā pie topošā Dienvidu tilta plānots slēgt līdz nākamā gada 28.augustam 200 metru garā posmā pie krustojuma ar Maskavas un Slāvu ielu, virzienā uz Ķengaragu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!