Foto: LETA
Piektdien prokuratūrā ir pēdējā darba diena tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas prokuroram Edvīnam Pilikseram, kurš jau pārsniedzis maksimālo pienākumu pildīšanas vecumu, aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Jau ziņots, ka viņam līdz šodienai bija pagarinātas amata attiecības.
Pilikseram tā arī nav izdevies sagaidīt pirmās instances spriedumu digitālās televīzijas krimināllietā, kurā apsūdzības pusi pārstāv vēl citi prokurori. Viņš iepriekš bija noslēdzis savu tiesas debašu runas daļu, visbargākos sodus prasot polittehnologam Jurģim Liepniekam, kā arī finanšu konsultantam Harijam Krongornam un Andrejam Zabeckim.
Šobrīd debatēs uzstājas apsūdzēto advokāti.

LETA jau ziņoja, ka tiesas sastāvs ar tiesnesi Juri Stukānu priekšgalā digitālās televīzijas krimināllietu sāka skatīt 2008.gada 28.augustā. Pēc vairākus gadus ilgušās tiesas izmeklēšanas digitālās televīzijas krimināllietā tiesas debates tika atklātas šī gada 5.februārī.

Tiesas izmeklēšanas laikā viens no apsūdzētajiem - bijušais Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Māris Pauders - psihiski saslima, tāpēc tagad tiesā viņu pārstāv bāriņtiesas pārstāvis. Savukārt cita apsūdzētā - kādreizējā LVRTC pilnvarniece Ināra Rudaka - nomira. Līdz ar to kriminālprocesā palikuši 19 apsūdzētie - Jānis Loze, Harijs Krongorns, Andrejs Ēķis, Andrejs Zabeckis, Gints Bandēns, Liepnieks, Guntars Spunde, Pauders, Mārtiņš Kvēps, Jānis Svārpstons, Valdis Purvinskis, Jānis Zips, Juris Ulmanis, Ojārs Rubenis, Didzis Jonovs, Andrians Ļublins, Alfrēds Janevics, Jānis Plūme un Uldis Kokins.

Digitālās televīzijas krimināllieta ir saistīta ar DLRTC un KML meitasfirmas "Kempmayer Media Latvia" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!