Vairāki Latvijā akreditēti ārvalstu diplomāti premjerministru Andri Šķēli brīdinājuši, ka tuvākajā laikā varētu parādīties jaunas pret Latvijas valdību un valsti vērstas provokācijas tā dēvētajā pedofilijas skandālā.
"Nu jau varbūt ir tik tālu, ka ārvalstu oficiāli pārstāvji brīdina, ka būs jaunas provokācijas ar mērķi destabilizēt valdību, destabilizēt situāciju valstī," sacīja Šķēle.

Viņš gan neminēja, kādu valstu diplomāti brīdinājuši viņu par iespējamajām provokācijām. "Tās ir sarunas, kas ir bijušas divatā, konkrētus uzvārdus tātad nesaukšu, tie arī arī diplomāti. Tie ir Latvijā akreditēti diplomāti," pauda premjers.

Pēc premjera teiktā, tuvākajā laikā varot parādīties jaunas ar jauniešiem ierakstītas liecības un iespējami dažādi minējumi vēl par vairāku valstu amatpersonu saistību ar pedofilijas lietu.

"Būšot ieraksti it kā ar liecībām, kur kaut kādi kaut kur jaunieši stāsta par kaut kādiem sakariem. Jau tagad ir zināms, ka šie jaunieši ir saņēmuši naudu par šīm liecībām.. Pilnīgi iespējams, ka varētu tā tas arī būt, ka vēl papildus parādās dažādi minējumi, bet tā ir mana pārliecība, ka tie ir tikai mēģinājumi graut šīs valsts tēlu," sacīja premjers.

Šķēle neminēja, kādi tieši ārvalstu diplomāti brīdinājuši viņu par iespējamām provokācijām. Viņš paziņoja, ka valdība tām nepakļausies, nevienam neizdosies to ietekmēt ar šādām metodēm.

"Šeit es gribu visus nomierināt un viennozīmīgi pateikt, lai necer - valdība nepakļausies nekādām provokācijām. Nebūs vairāk nekādu badastreiku un nervozitātes. Valdība rīksoies cieti un noteikti saskaņā ar likumu. Un vērsīsimies pret visiem šajās provokācijās iesaistītajiem," pauda Šķēle.

Premjers izteica nožēlu, kas visas šīs aktivitātes notiek īsi pirms Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) pilnsapulces Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!