Foto: LETA
Saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem finansējuma izlietošanā no amata uz laiku atstādinātais Valsts policijas (VP) koledžas direktors Aigars Evardsons nolēmis doties pensijā, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Zane Maskaļonoka.

Evardsons izmantojis Dienesta gaitas likumā noteiktās iespējas un ar 25. martu dodas izdienas pensijā. Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likums paredz, ka amatpersonu var atvaļināt no dienesta, tai sasniedzot izdienas stāžu, kas dod tiesības uz izdienas pensiju likumā noteiktajā kārtībā.

Šobrīd par Valsts policijas koledžas direktora pienākumus pildīs Valsts policijas Personālvadības biroja priekšniece Dina Tarāne.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pret Evardsonu sākta disciplinārlieta VP Iekšējās drošības birojā. VP koledžas direktora iespējamos pārkāpumus auditā atklājusi pati policija. Pēc policijas janvārī veiktā audita radušās aizdomas par aptuveni 39 000 latu neatbilstošu izlietošanu koledžā. Valsts policijas šefs Artis Velšs pēc audita atklātajiem iespējamiem pārkāpumiem nolēma ierosināt disciplinārlietu un Evardsonu uz tās izmeklēšanas laiku atstādināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!