Gaiļezera slimnīcas mikroķirurģijas centrā šonedēļ veikta Latvijā unikāla operācija - mediķi gadu un astoņus mēnešus vecam puisītim piešuvuši sadursmē ar vilcienu norautu roku.
Mikroķirurgs Gundars Krauklis stāstīja, ka negadījums noticis pirmdien Rīgas vagonu parka teritorijā, kad vilciena ritenis mazajam Fredijam norāvis roku. Tāpat puisītis guvis galvaskausa lūzumu un dažādas citas smagas traumas.

Dzelzceļa policijas pārvaldē pastāstīja, ka Fredijs ar māti pirmdien pastaigājies Vagonu parka teritorijā. Māte puisīti palaidusi spēlēties, bet pati uz mirkli novērsusies. Savukārt, kad pa sliedēm taurēdams zēna virzienā brauca vilciens, māte nodomājusi, ka tas brauc pa citām sliedēm.

Tā kā puisēns spēlējies starp sliedēm, vilciens nav paspējis nobremzēt un uzbraucis viņam virsū. Pēc notikušā šokā ir arī vilciena vadītājs, kuram būs jāveic rehabilitācijas kurss Jūrmalā.

Aptuveni sešas stundas ilgajā operācijā bērnam piešūta roka, kas bijusi norauta pavisam posmā starp elkoni un plaukstu. Vēlāk cietušais puisītis pārvests uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, kur viņš joprojām atrodas reanimācijas nodaļā.

Krauklis zēnu ceturtdien apmeklējis un secinājis, ka piešūtā roka dzīst normāli. "Vispār tas ir unikāls gadījums, kad tik mazam bērnam izdodas piešūt pilnībā norautu apakšdelmu. Latvijā viņš ir jaunākais, kurš pārcietis šādu operāciju, un arī pasaulē tādas operācijas notiek ļoti reti," sacīja mikroķirurģs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!