Ja Baltkrievijā notikušās naftas produktu avārijas dēļ Daugavā ieplūdīs dīzeļdegviela, ūdens piesārņojums neradīs draudus, ka Rīga var palikt bez dzeramā ūdens, apliecināja pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucenieks.
Viņš norādīja, ka rekonstruējot sūkņu staciju, kas ņem ūdeni no Daugavas, tikuši modelēti visi iespējamie riski. Tos samazinot arī uz Daugavas esošās hidroelektrostacijas, jo notiek ūdens nostādināšanās.

Mucenieks norādīja, ka līdzīgi precedenti jau ir bijuši, Daugavā noplūstot ķimikālijām. Šādā situācija liela nozīme esot monitoringam, kas notiek visā upes garumā.

Kā ziņots Baltkrievijā notikusi naftas produktu vada avārija. Tās dēļ Daugavā iespējams varētu ieplūst dīzeļdegviela. Avārijas vieta atrodas apmēram 14 kilometrus no Ullas ietekas Daugavā, informēja Vides ministrija (VIDM).

Pēc piesārņojuma nokļūšanas Daugavā, tas Latviju sasniegtu apmēram 46 stundās, bet Krāslavā nonāktu 54 stundās. Ņemot vērās, ka Baltkrievijas dienesti nebija precizējuši avārijas sākuma laiku, tiek pieļauts, ka Latvijai ir vismaz 40 stundas, lai sagatavotos iespējamiem naftas produktu uztveršanas pasākumiem Daugavā.

Sestdienas vakarā paredzēta operatīvo dienestu sanāksme, kurā tiks lemts par turpmāko rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!