Foto: DELFI
Valsts līgumu ar fotoradaru uzstādītāju "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltica un Partneri") bija noslēgusi pietiekami izdevīgu, taču galveno problēmu radījis fakts, ka privātais partneris nepildīja savas saistības, intervijā aģentūrai BNS atzina premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Lai arī premjers nešaubās, ka privātais partneris nav izpildījis savas saistības, līgumu valsts bija noslēgusi pietiekami izdevīgu.

"Varbūt tas nav bijis pietiekami izdevīgs privātajam partnerim? Un tāpēc tas arī nav spējis tikt galā ar savām saistībām, lai arī, piedaloties konkursā, šīs saistības ir uzņēmies," uzsvēra Dombrovskis.

Uz jautājumu, vai atbildīgais no valsts puses netiks meklēts tāpēc, ka konkurss tika izsludināts un līgums noslēgts laikā, kad iekšlietu ministre bija "Vienotības" biedre Linda Mūrniece, premjers atbildēja, ka tam nepiekrītot, jo galvenā problēma ir tā, ka privātais partneris nepildīja savas saistības.

"Latvijas valdība savas saistības ir pildījusi, un Latvijas valdībai līgums ir bijis pietiekami izdevīgs, proti, 65% no visiem soda naudas ieņēmumiem mēs iekasējām valsts budžetā," norādīja premjers.

Dombrovskis gan pieļāva, ka situāciju sarežģīja arī "Latvijas Krājbankas" bankrots, kurā uzņēmums pazaudēja zināmu daļu līdzekļu.

Uz norādi, ka uzņēmums nepildīja saistības jau no pagājušā gada oktobra, bet līgums tika lauzts tikai tagad, premjers atbildēja, ka Iekšlietu ministrija ir ļoti precīzi veikusi visas procedūras, tādējādi samazinot arī tiesvedības risku. "Vai arī, ja būs tiesāšanās, samazinot iespēju, ka Iekšlietu ministrija var šo tiesu zaudēt. Iekšlietu ministrija ļoti precīzi ir sekojusi tam, ko paredz līgums. Soli pa solim," norādīja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka no piektdienas līgums ar fotoradaru uzstādītāju "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltica un Partneri") ir izbeigts, un tas nozīmē, ka par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem netiks sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Patlaban norisinās sarunas par iespēju noslēgt pagaidu vienošanos ar komersantu, lai ātruma kontrole uz Latvijas ceļiem pārejas periodā tiktu nodrošināta tādā pašā līmenī.

Kad tieši fotoradari atkal atsāks darboties, policija informēs nākamās nedēļas sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!