Drošības policija un Satversmes aizsardzības birojs (SAB) varēs kontrolēt jebkuru vīzas vai uzturēšanās atļaujas izsniegšanas procesa posmu un sniegt savu atzinumu.
To paredz valdības otrdien pieņemtie Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā tiek veikta papildu pārbaude, izskatot vīzu vai uzturēšanās atļauju pieprasījumu dokumentus Ministru kabineta noteikto valstu pilsoņiem un ārzemniekiem, kuriem ārvalstīs piešķirts bezvalstnieka vai bēgļa statuss.

Noteikumi nodrošinās minēto iestāžu kompetencē esošo pretterorisma pasākumu realizāciju. Tiks samazināta iespēja novērst teroristiski tendētu ārzemnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijā, norāda Iekšlietu ministrija.

Kā skaidro ministrija, kontrolēs ārzemniekus, kuri ir tādu valstu pilsoņi, kuriem tiek veikta papildu pārbaude. Pārbaudīs arī tos ārzemniekus, kuriem kādā ārvalstī piešķirts bezvalstnieka vai bēgļa statuss.

Paredzams, ka jaunie noteikumi pilnveidos sadarbību starp migrācijas procesa kontrolē iesaistītajām iestādēm un kopumā optimizēs vīzu izsniegšanas procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!